CHAMPIONS LEAGUE

Πράσινα λίμπερο προοπτικής

Πράσινα λίμπερο προοπτικής

Τα πράσινα λίμπερο –ελέω και της εμφάνισης του Ολυμπιακού που συζητήθηκε για ευνόητους λόγους μόνο στην Ελλάδα- έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη CEV να έχει πλάνα προοπτικής για τη θέση αυτή.

Όσοι αναρωτήθηκαν γιατί η πράσινη φανέλα δεν είχε καμία σχέση ακόμα και από ποιοτικής άποψης με τις φανέλες των υπολοίπων παικτών ήταν γιατί η CEV διέθεσε σε όλες τις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την ίδια ακριβώς φανέλα. Πράσινη και… άδεια μόνο με το λογότυπο της διοργάνωσης επάνω με σκοπό οι ίδιες οι ομάδες να προχωρήσουν στα τυπώματα που ήθελαν.

Άλλες ομάδες τοπόθέτησαν το λογότυπο των σωματείων τους και τους σπόνσορες των ομάδων στη φανέλα ενώ άλλες όπως ο Ολυμπιακος ή η ακόμα και η Πιατσέντζα (φωτό) την άφησαν μίνιμαλ, η κάθε μια προφανώς για δικούς της λόγους. Ουσιαστικά το όνομα του παίκτη ήταν η μόνη υποχρέωση των ομάδων για τα λίμπερο προκειμένου να μην υπάρξει χρηματικό πρόστιμο από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Και η κίνηση αυτή από τη CEV δεν είναι καθόλου τυχαία αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet η πράσινη φανέλα από τη νέα σεζόν είναι πολύ πιθανό να είναι αποκλειστικής εκμετάλλευσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με στόχο να προβάλλονται είτε μηνύματα (π.χ Fairplay, Volleyball Way) είτε οι χορηγοί της διοργάνωσης.