ΑΓΩΝΕΣ

Πράσινη φιέστα στη Νέα Σμύρνη, 3-0 ο Μίλωνας τον Άθλο

Πράσινη φιέστα στη Νέα Σμύρνη, 3-0 ο Μίλωνας τον Άθλο

Με νίκη επί του Άθλου Ορεστιάδας ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Volleyleague ο Μίλωνας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 των Θρακιωτών και γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους σε μια όμορφη γιορτή που διοργάνωσαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Πανηγυρικό τόνο έδωσε ο Μίλωνας στην αναμέτρηση με τον Άθλο Ορεστιάδας και οι «πράσινοι» με το νικηφόρο 3-1 φρόντισαν να αποζημιώσουν με το καλύτερο τους φιλάθλους τους. Ένα τρίποντο που «σφράγισε» και τυπικά την 4η θέση για τον Μίλωνα που πλέον στα ημιτελικά της Volleyleague θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

Από την άλλη πλευρά οι Θρακιώτες που είχαν την ατυχία με τον τραυματισμό και αποχώρηση του Ντε Πρα στο 16-14 του 1ο σετ, θα συνεχίσουν στα play-off διεκδικώντας την παραμονή του.

*Οι πόντοι του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων προήλθαν: 11 άσσοι, 34 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 29 λάθη αντιπάλων και του Άθλου Ορεστιάδας οι πόντοι προήλθαν: 6 άσσοι, 27 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-23, 25-20)

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Θεοδόσης 1 (1/6επ.), Μπράιαν Γκουστάβο 7π. (6/7επ., 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 9 (9/18επ.), Νανόπουλος 11 (5/11επ., 6 άσσοι, 50%υπ., 17%αρ.), Μολίνα 15 (11/16επ., 4 άσσοι, 46%υπ., 15%αρ.), Χερ 2 (1/2επ., 1 άσσος) / Χανδρινός (λ. – 74%υπ., 63%αρ.), Δημητούλης, Μαντελίδης, Μάρκου 1 (1/1επ.), Στράτος, Εφραιμίδης Δ. (0/2επ.).

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιάννης Λάιος): Γκλαντσόουν 10π. (8/19επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Κάιο 3 (3/5επ.) Κασαμπαλής 5 (2/4επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Αλγκούλ 11 (6/8επ., 4 μπλοκ, 1 άσσος), Ριζόπουλος 4 (2/6επ., 2 άσσοι, 70%υπ., 40%αρ.), Γκένοφ 4 (3/10επ., 1 μπλοκ, 44%υπ., 17%αρ.) / Βελούδης (λ. – 59%υπ., 27%αρ.), Τσιουτσιουλούδης 3 (1/2επ., 2 μπλοκ), Μποζίδης, Ιωαννίδης 2 (2/6επ., 50%υπ., 17%αρ.), Τσολακίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάκης Ψάρρας (Προπονητής Μίλωνα) : «Νιώθουμε συγκίνηση σήμερα για αυτό που καταφέραμε. Αυτά τα τρία χρόνια το όραμα συγκεκριμένων ανθρώπων της διοίκησης έγινε πραγματικότητα με την είσοδο μας στα ημιτελικά των πλέι οφ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ και φυσικά στην παρθενική μας ευρωπαϊκή παρουσία. Ειδικά φέτος πετύχαμε στόχους πέρα από κάθε προσδοκία. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που δουλεύουν σκληρά όλη τη χρόνια. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Χαιρόμαστε και θα συνεχίσουμε να χαιρόμαστε και στα πλέι οφς και το final 4 του κυπέλλου. Η δουλειά δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται… Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου Παναγιώτη Γεωργούντζο τον βοηθό μου , Γιάννη Στυλιανού τον στατιστικολογο, Αριστοτελη Γεωργόπουλο τον γυμναστή , Βασίλη Μηνουδη και Ηλία Λάππα που έχουν διευθυντικές θέσεις, Εύη την φυσικοθεραπεύτρια μας και Γιώργο Χάκα, καθώς και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στον Μίλωνα. Χρόνια πολλά στον Μπόμπι Γιορντάνοφ που είναι παράδειγμα προς μίμηση και του χρόνου μάλλον θα συνεχίσουμε για άλλη μία χρονιά μαζί».

Γιάννης Λάιος (Προπονητής Άθλου Ορεστιάδας) : «Στο α’ σετ χτύπησε ο διαγώνιός μας και από εκεί και πέρα αναγκαστήκαμε να παίξουμε με σύνθεση εκτάκτου ανάγκης και σχήματα που δεν έχουμε δοκιμάσει στην προπόνηση. Εκεί που βρεθήκαμε μπροστά στο 2ο σετ, δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το προβάδισμα, καθώς ο Μίλωνας μας πίεσε στο σερβίς και κάναμε πολλά λάθη. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε για τα πλέι άουτ».

Γκλαντστόουν Τζούνιορ (Αθλος Ορεστιάδας) : «Σήμερα χρειάστηκε, λόγω της ατυχίας του ΝΤε Πρα να αγωνιστώ ως διαγώνιος σε μία θέση που δεν έχω δοκιμάσει στις προπονήσεις. Είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή μου να με χρησιμοποιήσει όπως εκείνος κρίνει, αν και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Αναγκαστικά δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα παιχνιδιού, αλλά ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Τώρα πλέον πρέπει να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας και να τα δώσουμε όλα στα πλέι άουτ για την παραμονή μας».