Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρεμιέρα με ντέρμπι στου Ρέντη

Πρεμιέρα με ντέρμπι στου Ρέντη
Φουλ του βόλεϊ με έξι αναμετρήσεις έχει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Volleyleague Γυναικών ενώ το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19.00) είναι σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει.

Σχετκά με την αναμέτρηση της πρεμιέρας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε μια νέα σεζόν. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν δύσκολο αγώνα στην έδρα μας. Χτίζουμε το πνεύμα και τον τρόπο παιχνιδιού μας, μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Ωστόσο, είναι καιρός να ξεκινήσουμε να παλεύουμε». Από την άλλη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντάρκο Ζάκοτς, σχολιάζοντας το πρώτο του ντέρμπι στον πάγκο του Δικεφάλου είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όλα τα προβλήματα πριν το παιχνίδι, με σεβασμό σε αυτούς, αλλά πρώτα απ’ όλα με σεβασμό σε μας. Η δική μας φιλοδοξία είναι να είμαστε στην τετράδα και στην καθοριστική περίοδο των Play Off να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση».

Από εκεί και πέρα, χρονικά το πρώτο σερβίς της σεζόν θα δοθεί στο κλειστό της Μίκρας όπου ο ανανεωμένος Άρης (με τον Μανώλη Σκουλικάρη στον πάγκο του) ξεκινά με αντίπαλο τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (συνεχίζει ο Καλμαζίδης ωστόσο κι οι πράσινες έχουν πολλά νέα πρόσωπα).
Στα Μεσόγεια έχουμε το πρώτο μίνι αθηναϊκό ντέρμπι με τον ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (παρέμεινε ο Πασκουαλίνο Τζιανγκρόσι) να αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή της Pre League Απολλώνιο (την μοναδική ομάδα που έχει μόνο μία ξένη στο ρόστερη της με τον Νίκο Μπουτσουρή να συνεχίζει στον πάγκο).
Στα Ιλίσια ο τοπικός Ηλυσιακός (επέστρεψε ο Νίκος Κωστακόπουλος) με ανανεωμένο ρόστερ υποδέχεται τη δεύτερη νεοφώτιστη ομάδα, τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων (με τον Κώστα Παπαδόπουλο να επιστρέφει στη Volley League) στο πρώτο ιστορικά ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη μεγάλη κατηγορία.
Στις 18:45 η Κυπελλούχος ΑΕΚ (με τον Γιουνούς Οτσάλ να συνεχίζει για δεύτερο χρόνο) θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον Ευρωπαϊκό της αποκλεισμό, ωστόσο θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Λαμία (σταθερά στο τιμόνι της ο Ηλίας Αγγέλης) η οποία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι.
Τέλος στο «Γ. Γεννηματάς» έχουμε το ντέρμπι της Θέτιδας Βούλας (6η την περσινή σεζόν) με τον ΑΟ Θήρας (5ος στην περσινή κατάταξη). Η Θέτις (4η σερί χρονιά στον πάγκο της ο Γιώργος Ρούσης) θέλει να μπει με το δεξί, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στην Νίλουφερ για το Challenge Cup, ενώ ο ΑΟΘ (επέστρεψε μετά από μία διετία, αλλά ως πρώτος προπονητής ο Ματέο Φρέσκι) που έχει ενισχυθεί σημαντικά θέλει να επιβεβαιώσει τη δυναμική του.

Volley League Γυναικών – 1η αγωνιστική

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο Μίκρας, 16.00: Α.Σ. Άρης – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Δρούκα, Καπλάνης, Γραμματεία: Πασπάλα.

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 17.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ο.Φ.Α. Απολλώνιος
Διαιτητές: Πρέντζας, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Κατσιάρας, Γραμματεία: Τρίκκα.

Γυμναστήριο «Αντώνης Φώτσης», 18.00: Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων
Διαιτητές: Βελώνης, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Σταθοπούλου, Βλάχος, Γραμματεία: Ιωάννου.

Γυμναστήριο «Απ. Κόντος», 18.45: Α.Ε.Κ. – Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Φραγκάκης, Μάλφας, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Κώτσιας, Παυλάκης, Γραμματεία: Μισιάκα.

Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Γεωργοπούλου, Καπότης, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις – Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Βουδούρης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Τσίτσικας, Σταυράτη, Γραμματεία: Καλιγέρη.

*Οι αγώνες Α.Ε.Κ. – Α.Ο. Λαμίας 2013 και Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.