BEACH VOLLEY

Όταν ο Πρίντι συνάντησε τον Λι στην άμμο (fot)!

Όταν ο Πρίντι συνάντησε τον Λι στην άμμο (fot)!

Δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ που στο πλαίσιο της σπουδαίας καριέρας τους, “έλαμψαν” και στα ελληνικά γήπεδα, έστω κα… αργά ένωσαν τις δυνάμεις τους στην πρόσφατη σειρά των τουρνουά AVP Champions Cup.

Ο 43χρονος πρώην διεθνής ακραίος του Ιωνικού Νικαίας και Ολυμπιακού, Ράιντ Πρίντι εδω και μερικούς μήνες αποτελεί δίδυμο στο μπιτς βόλεϊ με τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική και πρώην πρωταθλητή του ΠΑΟΚ, τον 37χρονο κεντρικό, Ντέιβιντ Λι.

Paok-osfp-glyfada-lee-2016

Κουβαλώντας ένα… βουνό από εμπειρίες και τίτλους, οι δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ, έκαναν τον περασμένο χειμώνα προπονήσεις με τις Εθνικές ομάδες του μπιτς βόλεϊ και πλέον  αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη στην άμμο.

priddy_usa

Εν μέσω κορονοϊού, Πρίντι και Λι προπονούνται σκληρά μαζί με τους διεθνείς πρωταθλητές της “αστερόεσσας” Jake Gibb και Taylor Crabb , Chaim Schalk και Chase Budinger και έχουν βάλει ως στόχο τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.

David Lee is pumped in his first semifinal/Ed Chan, VBshots.com David Lee is pumped in his first semifinal/Ed Chan, VBshots.com
David Lee is pumped in his first semifinal/Ed Chan, VBshots.com

Ο Πρίντι που το 2019 με συμπαίκτη τον Trevor Crab κερδισαν το Manhattan Beach Open, αγωνίστηκε με το Λι σε τρία τουρνουά τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου, χωρίς όμως να περάσουν τα προκριματικά. «Ακόμα και χωρίς προκριματικούς, καταφέραμε να βγάλουμε λίγα δολάρια, αλλά ξέραμε ότι δεν ήμασταν στην κορυφαία φόρμα μας», λέει ο Πρίντι για την παρουσία της ομάδας του στους αγώνες του Long Beach. «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια σεμνή εμπειρία, όπως και ήταν, αλλά για εμάς ήταν σημαντικό κίνητρο να παίξουμε σε δυνατά τουρνουά εκτός εποχής».

pridy 2

Από την πλευρά του ο Λι, μολονότι παραδέχεται πως δεν είχε πάρει τόσο σοβαρά το παιχνίδι πλέον υποστηρίζει ότι βλέπει διαφορετικά τους αγώνες του στην άμμο: “Η συνολική μου προσέγγιση έχει αλλάξει… Προσπαθώ να το βλέπω ως έναν νέο στόχο και κίνητρο, ως μία αποστολή! Βλέπω μία σημαντική πρόοδο το τελευταίο και χαίρομαι που το βλέπω αυτό, γιατί για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωσα ότι ήμουν κάπως στάσιμος και βασίζομαι στη φυσική μου κατάσταση για να παίξω. Πλέον βλέπω το παιχνίδι πιο ολοκληρωμένα, προσπαθώ να βλέπω και να κινούμαι καλύτερα στο  γήπεδο και έχω καλύτερα χτυπήματα και κινήσεις στο μπλοκ” επεσήμανε ο θηριώδης Αμερικανός που με το έτερο “γερόλυκο” Πρίντι έχουν ήδη κερδίσει από τους αγώνες τους 5.750 δολάρια.

lee 2