ΔΙΕΘΝΗ

Προελαύνουν Πρωτοψάλτης, Αθανασόπουλος

Προελαύνουν Πρωτοψάλτης, Αθανασόπουλος

Το ελληνικό αήττητο συνεχίστηκε και τη 2η αγωνιστική στη Bundesliga Ανδρών-Γυναικών με τις εκτός έδρας επιτυχίες των Φριντριχσχάφεν, Στουτγκάρδης αντίστοιχα, που φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο Μπέστενζεε, έδρα της Νετσχόπερς του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Αντρέ Μπιορν, η κάτοχος του γερμανικού Σούπερ Καπ έκανε το “δύο στα δύο” επικρατώντας με 3-1 (26-24, 25-17, 23-25, 25-19) σετ και έφτασε τους 6 βαθμούς, συγκατοικώντας στο “ρετιρέ” μαζί με Ράιν Μάιν και Λίνεμπουργκ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, που έπαιξε βασικός σε όλα τα σετ, σημείωσε 4 πόντους, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 18 πόντους ο Γκούντορ. Για τη νεοφώτιστη ομάδα 15 πόντους είχε ο Γκαβέντα και έναν λιγότερο ο Μπιορν.

“Τρένο” η ομάδα των Ελλήνων

Με το ίδιο σκορ “φιλοδώρησε” την Ζουλ και η γυναικεία ομάδα της Στουτγκάρδη των Αθανασόπουλου-Παρασχίδη. Η φιναλίστ του φετινού Σούπερ Καπ αν και βρέθηκε να χάνει στο Μαϊνίνγκεν με 1-0 σετ, στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα σε όλους τους τομείς και με μία ψυχωμένη ανατροπή πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή της νίκη με 3-1 (24-26, 25-13, 25-12, 25-22) στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 6 βαθμούς, όσους έχει και η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος, Σβέριν.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους ήταν η Αμερικανίδα της Στουτγκάρδης, Μακ Κέιτζ, ακολούθησε με 17 η Ολλανδέζα συμπαίκτριά της, Ντααντεροπ, ενώ για τις γηπεδούχους 13 πόντους πέτυχε η Πατόσκοβα.