ΔΙΕΘΝΗ

Πρόκληση για Κιγιάκοβα ο «made in Taiwan» τίτλος

Kijakova_anorthosi

Δεν πρόλαβε καλά καλά να προσαρμοστεί, εν μέσω κορονοϊού, στο νέο της σπίτι στο Ισραήλ, η πρώην άσος του ΑΟ Θήρας, Μιροσλάβα Κιγιάκοβα και ετοιμάζεται για να αγωνιστεί στην Ταϊβάν ή Δημοκρατία της Κίνας, όπως αυτοπροσδιορίζεται από το μερικώς διεθνώς αναγνωρισμένο καθεστώς που τη διέπει.

Η 31χρονη διεθνής Σλοβάκα ακραία της Χάποελ Κφαρ Σαμπά μετά τις επιτυχημένες παρουσίες της στα γήπεδα Πολωνίας, Ρουμανίας, Ελβετίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρου, εκμεταλλευόμενη τη διακοπή πρωταθλήματος στο Ισραήλ λόγω κορονοϊού, υπέκυψε στις σειρήνες από την Ταιβάν, που την πολιορκούσαν για λογαριασμό της CMFC από τον Φεβρουάριο.

 

Για την όμορφη πρώην “Σαντορινιά”, το πρωτάθλημα στην εξωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας αποτελεί μια νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα της. Με τη νέα της ομάδα από την πρωτεύουσα Ταϊπέι φιλοδοξεί να κατακτήσει τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της μετά την Ανόρθωση Αμμοχώστου και Χάποελ Κφαρ Σαμπά, στην πενταμελή Λίγκα, που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει τον Σεπτέμβριο, αλλά λόγω Covid-19, η πρεμιέρα μετατέθηκε για τα τέλη Οκτωβρίου.

aothiras6_kijiakova

“Καθεμία από τις πέντε ομάδες ενισχύεται, έχουν Σέρβες ή Βραζιλιάνες εκεί, το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό αυτή τη σεζόν. Εκεί παίζεται ένα εντελώς διαφορετικό βόλεϊ από ό, τι στην Ευρώπη, πολύ γρήγορο και σε συνδυασμό με μεγάλη έμφαση στην άμυνα” δήλωσε η πρώην άσος του ΑΟ Θήρας, που είναι προετοιμασμένη για την ταλαιπωρία που την περιμένει πριν αλλά και μετά το ταξίδι της στην “καρδιά” της Ασίας, εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό.