LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Πρόκριση στην Ερμούπολη για Φοίνικα Σύρου

Πρόκριση στην Ερμούπολη για Φοίνικα Σύρου

Ραντεβού στα ημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς έκλεισε ο Φοίνικας Σύρου καθώς επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του από τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Με δύο νίκες ο Φοίνικας Σύρου ξεπέρασε το εμπόδιο της Κηφισιάς στην προημιτελικά του League Cup και προκρίθηκε πανηγυρικά στην 4άδα του θεσμού.

Οι «Πειρατές» με κορυφαίους τους Μιτσάλοβιτς και Φράγκο έφθασε στη νίκη επί της Κηφισιάς που αγωνίστηκε χωρίς τους Κοντοστάθη, Παπαδόπουλο και Κωστόπουλο.

Παρά τις απουσίες οι «κυανόλευκοι» της Αθήνας παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί στο πρώτο σετ καθώς συμβάδιζε με τον Φοίνικα Σύρου μεχρι τα 15-15. Ο Κόστα έγραψε το 17-15, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 20-20 κάνοντας ντέρμπι το σετ.

Ο Φοίνικας εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Κηφισιά ς έφθασε στο 24-22 και ο Μιχάλοβιτς με αποτελεσματική επίθεση έκανε το 25-22 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα κάνοντας το 5-1, η Κηφισιά μείωσε στο 9-8, όμως ένα μικρό σερί έφερε τον Φοίνικα στο 11-8, ενώ με τον Στέρν έκανε το 13-9. Η Κηφισιά προσπάθησε να επιστρέψει με τους Μίχαλι, Κωτσάκη και Μάρκς κάνοντας το 14-13. Η απάντηση όμως των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς ο Καπετανίδης έκανε το 18-15 και λίγο αργότερα με μπλοκ του Κόστα έκαναν το 24-19 και ο Μιτσάλιβιτς το 25-20.

Με την πρόκριση πλέον να έχει κριθεί το τρίτο σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Φοίνικα Σύρου να κανε το 12-8 και το 19-11 που έβαλε τις βάσεις της νίκης. Η Κηφισιά, αν και μείωσε στο 20-17, όμως η αντεπίθεσή τους δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς με το 25-19 οι «κυανέρυθροι» έκαναν το 3-0 πανηγυρίζοντας την πρόκριση.

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 6 άσσοι, 37 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 6 άσσοι, 2 μπλοκ, 39 επιθέσεις, 14 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-20, 25-19) σε 80΄.
Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Φούλβιο Μπερτίνι): Μιτσάλοβιτς 13π. (13/23επ.), Ιερεζουέλο 2 (2/3επ.), Κόστα 11 (6/8επ., 2 μπλοκ, 3 άσσοι), Τζιούριτς 5 (3/4επ., 2 μπλοκ), Φράγκος 10 (7/16επ., 3 μπλοκ, 65%υπ., 29%αρ.), Στερν 8 (5/17, 1 μπλοκ, 2 άσσοι) / Καρασαβίδης (λ.- 57%υπ., 36%αρ.), Παπαλεξίου 1 (1/2επ.), Καπετανίδης 1 (1 άσσος), Κωνσταντινίδης (λ).
Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βέιερ 2 (1/3επ., 1 άσσος), Αμπράο 6 (6/14επ., 44%υπ., 22%αρ.), Κωτσάκης 15 (14/28επ., 1 άσσος, 43%υπ., 36%αρ.), Λινάρδος 3 (1/3επ., 2 μπλοκ), Μιχάλι 4 (3/6επ., 1 άσσος), Μαρκς 16 (13/32επ., 3 άσσοι) / Σωνάκης (λ. – 44%υπ., 22%αρ.), Ρούσσης, Παλαιολόγος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φούλβιο Μπερτίνι (Προπονητής Φοίνικα Σύρου) : “Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου γιατί το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε εναντίον της Κηφισιάς ήταν πραγματικά δύσκολο, οπότε περιμέναμε επίσης ένα σκληρό παιχνίδι. Σίγουρα θέλαμε το 3-0 αλλά παλέψαμε για κάθε πόντο. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχουν διπλά παιχνίδια όπως αυτό, γιατί μας προετοιμάζει και για την Ευρώπη. Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα μετά από νίκη έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι ευκολότερο να δουλεύεις μέσα στη βδομάδα”.

Γιάννης Ορφανός (Προπονητής Κηφισιάς): “Συγχαρητήρια στον Φοίνικα για τη δίκαιη πρόκριση του στην ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ. Ξέραμε ότι θα δεχόμασταν πίεση ειδικά με το σερβίς των γηπεδούχων. Πιστεύω ότι όλα κρίθηκαν στο πρώτο σετ, το οποίο θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε αν δεν είχαμε κάνει τόσα λάθη ειδικά στην επίθεση. Θέλαμε να πάρουμε ένα σετ για να δημιουργήσουμε μία αμφιβολία στην ομάδα της Σύρου αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Πλέον κοιτάμε το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Μίλωνα στο Ζηρίνειο για το πρωτάθλημα.

Πήτερ Μιτσάλοβιτς (Φοίνικας Σύρου) : “Για μας ήταν σημαντικό να πάρουμε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Στην αρχή του πρώτου σετ ζοριστήκαμε ειδικά στην υποδοχή, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το επίπεδο και να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση, αλλά και στην κόντρα επίθεση. Όταν στο δεύτερο και στο τρίτο σετ πιέσαμε περισσότερο στο σερβίς, ήταν πολύ πιο εύκολο για μας. Νομίζω ότι για το επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού, γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα στην υποδοχή και σίγουρα εναντίον δυνατότερων αντιπάλων όπως ο Παναθηναϊκός δεν έχουμε την πολυτέλεια να το επαναλάβουμε”.

Φροίξος Κωτσάκης (Κηφισιά) : “Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα κόντρα στον Φοίνικα, όμως ήρθαμε στη Σύρο για να παλέψουμε για την πρόκριση. Δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από το σερβίς κάτι που έκρινε και τον τελικό νικητή του αγώνα. Η Κηφισιά παιχνίδι με παιχνίδι βγάζει καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Δεν τα παρατάμε σε κανένα σημείο, το side out είναι σε καλό παιχνίδι και πλέον κοιτάμε τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε κρίσιμα παιχνίδια και θέλουμε νίκες”.

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...