Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Προπόνηση Ολυμπιακού εν όψει Βουκουρέστι

Προπόνηση Ολυμπιακού εν όψει Βουκουρέστι

Ανάλυσε το

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αίαντα Ευόσμο κατά την 13η αγωνιστική της Α1 των γυναικών και με το άνετο και εύκολο 3-0 παρέμεινε αήττητος και στρέφει την προσοχή του στον αγώνα της Ευρώπης απέναντι στην Βουκουρέστι  για το Τσάλεντζ Καπ.

Η αναμέτρηση κόντρα στον Αίαντα Εύοσμου ήταν ουσιαστικά μια καλή προπόνηση για τον Ολυμπιακό καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια.

Οι «ερυθρόλευκες» με κορυφαίες την Λαζάρεβιτς που είχε 19 πόντους και την Λαμπρούση με 13 έφθασαν εύκολα στη νίκη απέναντι στις Θεσσαλονικιές που είχαν τεράστιο πρόβλημα στην υποδοχή και ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ακόμη και την Κυριακίδου ως υποδοχέα στο τρίτο σετ έπειτα από ένα κρεσέντο της Μαλασαϊ.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης ήταν σαν να μην έγινε ποτέ καθώς ο Ολυμπιακός με το 13-0 έδειξε τις προθέσεις του αλλά και το τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια. Με την Τσβετάνοβα να περνά εύκολα τις επιθέσεις της και τα λάθη του Αίαντα ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το σετ με το 25-7!!!

Στο δεύτερο σετ ο Αίαντας έδειξε να αντιδρά αιφνιδιάζοντας τις γηπεδούχες όταν έκανε το 1-4 και το 3-6 με τον άσο της Φαμπιάν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε το «πάνω χέρι» κάνοντας το 8-10 με την Ανδρονικίδου και το 9-12 με άσο της Τοσουνίδου.

Η Ναϊντένοβα έκανε το 11-14, ωστόσο ο Ολυμπιακός επέστρεψε κάνοντας το 14-14 και το 15-15. Ο Αίαντας με την Φαμπιάν ισοφάρισε σε 16-16 όμως οι «ερυθρόλευκες» με ένα σερί 9-0 έκαναν το 25-16 και το 2-0 βάζοντας έτσι τέλος σε κάθε φιλοδοξία των φιλοξενούμενων.

Στο τρίτο σετ ο Αίαντας Ευόσμου άντεξε μέχρι το 4-4, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε στην υποδοχή του… Ο Ολυμπιακός με την Λαζάρεβιτς, Τσβετάνοβα έκανε το 14-6 και λίγο αργότερα με δύο συνεχόμενους άσους η Σέρβα ακραία των «ερυθρόλευκων» έκανε το 20-7 για να τελειώσει το σετ με την ίδια στο 25-10…

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς  (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Στο πρώτο σετ παίξαμε πραγματικά πολύ καλά, ειδικά στο σερβίς και στην κόντρα επίθεση. Στο δεύτερο σετ χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα κάτι το οποίο δεν είναι καλό για εμάς, αλλά μερικές φορές με αυτή τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων, ίσως είναι και φυσιολογικό να γίνεται. Πρώτα από όλα είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις, φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως στο συγκεκριμένο ματς δεν είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, κάτι που πιστεύω ότι θα κάνουμε την Τετάρτη. Έχουμε σε μια εβδομάδα, τρία δυνατά ματς, πρώτο με το Βουκουρέστι, μετά με τη Σαντορίνη και μετά πάλι με το Βουκουρέστι».

Άννα Λαζάρεβιτς (Ολυμπιακός) : «Ο σημερινός αγώνας ήταν αρκετά εύκολος για εμάς. Ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε από τη διακοπή και μετά για ένα σερί δυνατών αγώνων που ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα και θέλουμε να βρισκόμαστε σε καλή φόρμα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις.  Η προσοχή μας στρέφεται στην αναμέτρηση με τη Ρουμάνικη ομάδα που ακολουθεί και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 19 (12/20 επ., 6 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ.), Μαλασάϊ 10 (5/11 επ., 3 άσσοι,  2 μπλοκ), Λαμπρούση 13 (4/4 επ., 7 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1/1 επ.), Τσβετάνοβα 10 (9/20 επ. 1 άσσος), Κονόμι –λ (54% υπ.)/ Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Βλαχάκη 2 (2/3 επ.), Κοκκινάκη –λ, Τέζα

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Ηλίας Ζωλοσταθιάδης):  Κυριακίδου 2 (1/6 επ. 1 μπλοκ), Χριστινίδου, Ναϊντένοβα 2 (2/15 επ., 29% υπ.), Φαμπιάν 9 (8/22 επ., 1 άσσος), Ανδρονικίδου 1 (1/11 επ. 17% υπ.), Στεφανίδου 4 (2 άσσοι, 2 μπλοκ) Γεωργιάδου –λ (27% υπ.)/ Τοσουνίδου 1 (1 άσσος), Καρατερζή 1 (1/2 επ.), Γλυκίδου 1 (1/5 επ. 50% υπ.), Ακριτίδου –λ (27% υπ.)

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...