ΔΙΕΘΝΗ

Προπονητής χαστούκισε 14χρονες αθλήτριες σε τάιμ άουτ (Vid)

Προπονητής χαστούκισε 14χρονες αθλήτριες σε τάιμ άουτ (Vid)

Συγκλονιστικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, όπου σε αυτές ο προπονητής μιας γυναικείας ομάδας κάτω των 14 ετών στη Μαλαισία, χαστουκίζει  με δύναμη στο πρόσωπο δύο νεαρές αθλήτριες κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, στον αγώνα Μελάκα-Τζόχορ για την 3η θέση ενός τουρνουά που διεξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, τραβηγμένο από μετάδοση του παιχνιδιού, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τα κορίτσια. Το γεγονός συνέβη στο πρώτο σετ του αγώνα, και μολονότι τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν αποκαλύφθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντίκτυπος αυτής της απαράδεκτης βίας έφτασε στην κυβέρνηση της Μαλαισίας. Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Hannah Yeoh, υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για να βρει νέες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

«Είναι λάθος να χαστουκίζεις κάποιον, όχι μόνο κορίτσια, αλλά και αγόρια. Οι πολίτες της Μαλαισίας πρέπει να σταματήσουν να δικαιολογούν τη σωματική βία, είτε εναντίον παιδιών, αθλητών, συζύγων ή εργαζομένων!», δημοσίευσε ο Yeoh.

Μέχρι τη δημοσίευση αυτού του ρεπορτάζ δεν είχε ανακοινωθεί τιμωρία για τον προπονητή της Μελάκα, η οποία για την ιστορία ηττήθηκε με 2-3 και κατέλαβε την 4η θέση στο τουρνουά.