BEACH VOLLEY

Πρωταθλητές ξανά με… μεγάλη μπάλα οι Σαντορινιοί

Πρωταθλητές ξανά με… μεγάλη μπάλα οι Σαντορινιοί

Άρωμα… βινσάντο είχε και το 9ο τουρνουά μπιτς βόλεϊ του ΑΜΣ Φιλωτίου στη μμήμη της Βάσως Κύλη, καθώς οι δυο ποδοσφαιριστές, Γιώργος Κελίδης και Μανόλης Νομικός επικράτησαν εύκολα 2-0 σετ στον τελικό των φιναλίστ Κατσικολιά/Ζαπάντη και διατήρησαν για δεύτερη χρονιά τον τίτλο στο “νησί του ηφαιστείου”.

kelidis_nomikos 2

Η ομάδα της Σαντορίνης, παρά τις δύσκολες συνθήκες του τελικού, λόγω δυνατών ανέμων, «έχτισε» από την αρχή μία σημαντική διαφορά με 7-2. Με το νεοφερμένο… Μανόλη Νομικό να τελειώνει με εντυπωσιακό τρόπο τις επιθέσεις που του «έστρωνε» ο πρωταθλητής του 2016 και ποδοσφαιριστής στη Λάβα Σαντορίνης, Γιώργος Κελίδης οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και κατέκτησαν με 21-10 το α’ σετ.

telikos 1jpg

Με τους Κελίδη/Νομικό να παίζουν… μεγάλη μπάλα συνεχίστηκε και το β’ σετ με τους Σαντορινιούς να εξασφαλίζουν από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας 7-3 την οποία όσο πέρναγε η ώρα με όπλο το σερβίς διεύρυναν σε 15-6. Στη συνέχεια η ομάδα του Κατσικολιά, που συμμετείχε για τρίτη φορά στην ιστορία του τουρνουά, αντέδρασε με τεχνικά χτυπήματα, αλλά παρά τη μείωση του σκορ, δεν κατάφερε να ανακόψει με 21-11 την ξέφρενη πορεία των πρωταθλητών για το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους.

telikos 3_n

Στις δηλώσεις του στο Volleyplanet o Κελίδης, αφού αφιέρωσε τον τίτλο στον άτυχο και μέχρι χθες συμπαίκτη του, Γιώργο Κουτσογιαννόπουλο προχώρησε σε μία παράφραση της γνωστής ρήσης του Άγγλου ποδοσφαιριστή, Γκάρι Λίνεκερ λέγοντας με χιούμορ πως «η διοργάνωση της Μικρής Βίγλας, είναι ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, όπου πολύ καλοί αθλητές παίζουν μπιτς βόλεϊ και στο τέλος τον τίτλο κερδίζουν… ποδοσφαιριστές!». Για να προσθέσει σε σοβαρό τόνο «ευχαριστώ το συμπαίκτη μου, Μανόλη Νομικό, με τον οποίο γνωριζόμαστε καιρό, αφού δεν είμαστε πολλά άτομα που παίζουμε μπιτς βόλεϊ στη Σαντορίνη. Έχουμε κάνει κάποιες προπονήσεις μαζί και ήταν σημαντικό που ήρθε τελικά και καταφέραμε να κερδίσουμε. Για μας όλα κρίθηκαν στον ημιτελικό κόντρα στους ανταγωνιστικούς περσινούς Ναξιώτες φιναλίστ που τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά εδώ και τρία χρόνια. Αφιερώνουμε τον τίτλο στον Γιώργο Κουτσογιαννόπουλο και του ευχόμαστε περαστικά και καλή επάνοδο στα γήπεδα».

telikos 2

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου, που στην Τρίτη του συμμετοχή σε τελικό του τουρνουά αρκέστηκε για ισάριθμες φορές στην 2η θέση, μαζί με τον παρτενέρ του Σταύρο Ζαπάντη ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο Volleyplanet ως εξής: «Αρχικά να αφιερώσουμε και εμείς τον τίτλο στον Γιώργο Κουτσογιαννόπουλο, που στάθηκε άτυχος και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τη Νάντια Μαύρου, που μας «ένωσε» εδώ στη Νάξο με τον Σταύρο (σ.σ Ζαπάντη), αλλά την «ψυχή» του τουρνουά όλα αυτά τα χρόνια και φίλη, Κατερίνα Μουστάκη»

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το δεύτερο σετ του τελικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της πρώην διεθνούς άσου του Πανναξιακού Άννας Ξερικού, που είχε συμμετάσχει στο τουρνουά της Μικρής Βίγλας το 2015.