ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρωταθλητής ξανά ο Πήγασος Πολίχνης

Πρωταθλητής ξανά ο Πήγασος Πολίχνης

Πρωταθλητής στους Έφηβους για 3η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Πήγασος Πολίχνης καθώς στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στην Αγριά του Βόλου επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού και επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από 4 χρόνια. MVP ο Μποζίδης. Χάλκινο για ΧΑΝΘ.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Πήγασου Πολίχνης στον Βόλο καθώς οι «μικροί» του Ηρακλή Θεοδώρου πήραν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και επέστρεψαν στους τίτλους.

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε περισσότερο παθιασμένη και με λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία έφθασε στο 3-0.

Στο πρώτο σετ οι «κυανόλευκοι» της Πολίχνης μπήκαν καλύτερα και με το 25-18 απέκτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 17-13, όμως ο Πήγασος Πολίχνης με μπλοκ του Θανάση Κεσεσίδη στον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο ισοφάρισε σε 20-20. Οι πράσινοι είχαν δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ, όμως ο Πήγασος Πολίχνης έβρισκε τις λύσεις και μετά από τέσσερα δικά του σετ μπολ έφτασε στο 2-0 με 30-28.

Ντέρμπι ήταν και το τρίτο σετ, με τον Παναθηναϊκό να είναι στο +2 (23-21), όμως ο Πήγασος Πολίχνης με τα σερβίς του Παναγιώτη Μποζίδη έκανε σερί 4-0 και πήρε το σετ με 25-23 και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Τα σετ: 3-0 (25-18, 30-28, 25-23)

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Θεοδώρου): Μποζίδης, Κεσεσίδης, Παλαιοχωρινός, Παυλίδης, Καράτζογλου, Μπαρδούκας / Μπαλούκας (λ), Τσιαμπλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Μαρκάκης): Ανδρεόπουλος, Σερεμέτης Β., Μάρκου, Πετσιάς, Φιλιππακόπουλος, Μαρσέλλος / Δουμάνογλου.

MVP ο Μποζίδης

Ο Παναγιώτης Μποζίδης με την πολύ καλή του παρουσία στον τελικό οδήγησε τους «κυανόλευκους» στον τίτλο και αναδείχθηκε MVP.

Ο διεθνής με τις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες Ορεστιαδίτης πασαδόρος υπογράμμισε «Ήταν μία δύσκολη σεζόν για μένα. Δεν μπορούσα να πηγαίνω σε κάθε προπόνηση και είχα μείνει αρκετά πίσω και δεν το περίμενα ότι θα βγω MVP. Τον θέλαμε πάρα πολύ τον τίτλο, φάνηκε αυτό στο γήπεδο και τα καταφέραμε. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη και το βραβείο στη μητέρα μου, η οποία είναι το στήριγμά μου».

Χάλκινο η ΧΑΝΘ

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγοριών Κ21 κατέκτησε η Χ.Α.Ν.Θ., η οποία σε έναν συναρπαστικό μικρό τελικό που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Αγριάς Βόλου, επικράτησε με 3-2 σετ του Αστέρα Νίκαιας.

Τα σετ: 3-2 (25-21, 22-25, 21-25, 25-17, 15-11)

Χ.Α.Ν.Θ. (Σδραυκάκης): Ρέμμος, Κουτσονίκος, Σδραυκάκης Ν., Πασχαλέρης, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Αδάμος, Ταμοζνίκοβ.

Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Μαρούλης): Κάντζαρης, Γεωργούντζος, Ψέλτουρας, Μακρής, Καναγκίνης Ε., Ρούσσας, Χριστόπουλος, Καούνης, Βεζύρης, Αντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρούσσης, Νανόπουλος, Τσαντίλας.