Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρωταθλητής χειμώνα στο φώτο φίνις

Πρωταθλητής χειμώνα στο φώτο φίνις

Ανάλυσε το

Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε τον Α γύρο της Α1 ο Ολυμπιακός στο Ρέντη καθώς η νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Νάξου έφερε τις «ερυθρόλευκες» στην κορυφή της βαθμολογίας απολαμβάνοντας και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα…

Μπορεί κάποια χρόνια πριν η αναμέτρηση των δύο ομάδων να έβγαζε πρωταθλητή, ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και οι συσχετισμοί να άλλαξαν, ωστόσο ακόμη και έτσι οι Πειραιώτισσες είχαν λόγο να πανηγυρίσουν αφού η νίκη τους συνδυάστηκε με το δώρο του Πανναξιακού και τις έφερε στην κορυφή…

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα και άνετα επί των «κιτρινόμαυρων» με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής χρησιμοποιώντας όλες τις αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του.

Ο Σέρβος τεχνικός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας βασική διαγώνιο την Βλαχάκη, κεντρική την Εμμανουηλίδου και λίμπερο την Κοκκινάκη, ενώ στην εξέλιξη του αγώνα πέρασε και την Τέζα στην πάσα.

Το πρώτο σετ κύλισε εύκολα για τις γηπεδούχους καθώς απέκτησαν από την αρχή διαφορά καθώς μετά το 5-4 οι «ερυθρόλευκες» με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 13-5 και τελείωσαν ουσιαστικά εκεί το παιχνίδι.

Με το μπλοκ και την Λαζάριβιτς η διαφορά πήγε στο +11 (17-6) και στο +14 με τον άσο της Σέρβας ακραίας και το λάθος της Βενέτη λίγο αργότερα.

Η Γιώτα χωρίς πρόβλημα έκανε το 23-10 για να τελειώσει το σετ με επίθεση της Μαλασαϊ που έκανε το 25-12 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Κοβάτσιβιτς ξεκίνησε με την Τέζα στην πάσα με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τον ίδιο καλό ρυθμό καθώς με την Βλαχάκη έκανε το 1-7 και με τον άσο της Εμμανουηλίδου  το 4-8.

Η ΑΕΚ αν και μάζεψε στην διαφορά κάνοντας το 7-10, ο Ολυμπιακός με την Μαλασαϊ και το λάθος των «κιτρινόμαυρων» έκανε το 7-14 και με τον πόντο της Τέζα το 8-16.

Η διαφορά επιπέδου και ποιότητας των δύο ομάδων συνεχίστηκε καθώς οι γηπεδούχες έφθασαν εύκολα στο 21-13 και με την άστοχη επίθεση της Αργυροπούλου  ο Ολυμπιακός έκανε το 25-15 και το 2-0.

Το τρίτο σετ έχοντας πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 10-6 και το 17-10 για να τελειώσει το «μαρτύριο» των «κιτρινόμαυρων» στο 25-11 που έγραψε το 3-0 και χάρισε το τρίποντο στις Πειραιώτισσες.

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Είμαι χαρούμενος γιατί μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και τώρα που γνωρίζουμε το σκορ στην Νάξο, βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές κάναμε μια πολύ καλή έναρξη της σεζόν αν εξαιρέσουμε βεβαίως αυτό το… θα το έλεγα λάθος την πρώτη αγωνιστική, αλλά η Σαντορίνη δεν είναι ένα εύκολο γήπεδο.

Σημασία έχει ότι είμαστε πρώτοι μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι μας στην Ευρώπη, άρα νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα μας αλλά και από την απόδοση της ομάδας μας έως σήμερα.

Είμαι σίγουρος ότι μετά από την διακοπή για τις γιορτές η ομάδα μου μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα και φυσικά όλοι το θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο σίγουροι στην διεκδίκηση των στόχων μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 13 (12/17 επ., 1 άσος, 40%υπ.-30%αρ.) , Μαλασάϊ 9 (8/16 επ., 90%υπ., 90%αρ., 1 άσος), Βλαχάκη 11 (9/17 επ., 1 άσος, 1 άσος, 30%υπ.-30%αρ.), Χριστοδούλου 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 6 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Κοκκινάκη-λ/ Κονόμη –λ, Τέζα 3 (1/2 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τίμα 4 (2/5 επ., 2 μπλοκ), Μιλεντίγεβιτς 1 (1/2 επ.), Κονόμη –λ (30%υπ.-30%αρ.)

ΑΕΚ (Γιώργος Σαμαράς): Βάθη, Ζίγκα 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Βενέτη, Αργυροπούλου 5 (5/23 επ., 47%επ.-37%αρ.), Καρατερζή, Φιλιπόνοκα 1 (1/8 επ.), Μπελιά –λ/ (46%υπ.-38%αρ.)