Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρωταθλητής χειμώνα στη Λαμία

Πρωταθλητής χειμώνα στη Λαμία

Ανάλυσε το

Στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Γυμναστικό και με το 0-3 (18-25, 17-25, 20-25) πανηγύρισε την 11η νίκη του παραμένοντας αήττητος στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατακτώντας παράλληλα και τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα».

Σε ένα παιχνίδι όπου η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε μόνο στο τρίτο σετ, ωστόσο ακόμη και εκεί βρήκε τις λύσεις φροντίζοντας με το 25-27  να κάνει το 0-3 και να πάρει το πρώτο του φετινό τρίποντο ολοκληρώνοντας με χαμόγελα και ικανοποίηση τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Μια νίκη που πανηγύρισαν οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη μαζί με τους 300 φίλους τους που βρέθηκαν στο κλειστό της Λαμίας και έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα.

Ο Δημήτρης Καζάζης βλέποντας πως η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη φρόντισε να ξεκουράσει τον Ντιάτσκοφ και να ξεκινήσει με τον Χριστοφιδέλη δίπλα στον Κοκκινάκη, ενώ από το δεύτερο σετ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Μαρούλη- Σωτηρίου και Τζελάτη στην θέση των Προύσαλη-Χριστοφιδέλη και Κλάρκ.

Η Λαμία για μια ακόμη μια φορά είχε αρκετά προβλήματα καθώς ο Γιάροσλαβ που είναι ο βασικός διαγώνιος της ομάδας υπέστη θλάση στην προθέρμανση με αποτέλεσμα να μην αντέξει. Την θέση του στο πρώτο σετ πήρε ο Μαδούρας, ενώ στο 2ο και 3ο σετ αγωνίστηκε ο Χήρας.

Οι Πειραιώτες παρά τις αρκετές αλλαγές δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην Λαμία και με το 25-18 και 25-17 έφθασαν στο 0-2.

ΟΙ γηπεδούχοι του Σάκη Κατσιγιάννη φρόντισαν να εκμεταλλευθούν την χαλαρότητα των «ερυθρόλευκων» και να αποκτήσουν το προβάδισμα στο σετ, ενώ φρόντισαν να πάνε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος.  Μάλιστα έφθασαν στο σετ-μπολ με 24-23 και είχαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1 όμως ο Μαδούρας αστόχησε κάνοντας το 24-24. Ο Χριστοφιδέλης έκανε το 24-25, ο Καββαδάς του 25-25, όμως το λάθος σερβίς της Λαμίας και η άστοχη επίθεση του Καββαδά έγραψε το 25-27 και το 0-3 για τον Ολυμπιακό που κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στο Χαλκιοπούλειο.

Τάδε έφη…

Θανάσης Κατσιγιάννης (Προπονητής Λαμίας) : «Δυστυχώς χάσαμε αδικαιολόγητα το 3ο σετ. Με στεναχώρησε που δεν είχαμε πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση και ενώ είχαμε σημαντικό προβάδισμα ασχολούμασταν με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρουμε τους πόντους και το σετ. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος από τη φιλότιμη και μαχητική προσπάθεια η οποία όμως πρέπει να είναι πιο πολύ στοχευμένη. Παίζαμε με αντίπαλο τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Εμείς δεν είχαμε διαγώνιο λόγω του τραυματισμού του Λεχ και ο Μαδούρας με τον Χήρα ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Ο Λεχ θα μείνει εκτός προπονήσεων 4-5 μέρες. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την παραμονή της Λαμίας στην Volleyleague».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ : 18-25, 17-25, 25-27

Λαμία (Κατσιγιάννης) : Χήρας 7, Γιάροσλαβ 1, Λεόν 13,Γκιρτζίκης 5, Καββαδάς 13, Ντε Σόουζα 5  Τεξέϊρα (λ 57%), Μαδούρας 4, Βλαχόπουλος, Καρβούνης,  Κουτσονίκας,

Ολυμπιακός (Καζάζης) : Προύσαλης 1, Γιούρισιτς 4, Σμαραγδής 9, Κοκκινάκης 12, Χριστοφιδέλης 3, Κλάρκ 6, Στεφάνου (λ 50%), Μαρούλης 1, Τζελάτη 8, Τακουρίδης 1, Σωτηρίου 3.