ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλήτρια η Αrgentario του Παπαδόπουλου

Πρωταθλήτρια η Αrgentario του Παπαδόπουλου

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για τον επιτυχημένο μας ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός της Argentario, που συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά του στη γειτονική Ιταλία, στα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας του Τρέντο μετά την περσινή 10η θέση στο Winter Cup 2014 της Μόντενα, τη Μ. Δευτέρα θριάμβευσε με την ομάδα του στο τουρνουά “Memorial Cornacchia”, στο Friuli Venezia.

Σε αυτό λοιπόν το σπουδαίο διεθνές τουρνουά, από το οποίο στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί πολλά αστέρια του αθλήματος, όπως οι Ιταλοί Φίλιπο Λάντσα, Λούκα Βετόρι, οι Βούλγαροι αδελφοί Γκεόργκι και Βαλεντίν Μπρατόεφ, ο Γερμανός, Μάρκους Στόιερβαλντ κ.α,  τα κορίτσια της Argentario U18 αντιμετώπισαν στον τελικό της διοργάνωσης την «οικοδέσποινα», Α.Ρ.S. Chions η οποία στον αγώνα του Β’ ομίλου είχε κερδίσει με 2-1 την ομάδα του Έλληνα τεχνικού.

kostas_papadopoulos_argentario_andrea_gardini

Καταλαμβάνοντας λοιπόν τη δεύτερη θέση του ομίλου η ομάδα του Παπαδόπουλου συνέχισε τη μάχη της διάκριση όπου στην 8άδα κέρδισε με 3-1 την ομάδα της Σλοβενίας, που πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά, ενώ είχε κερδίσει την Εθνική στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων και ακολούθησε στα ημιτελικά η νίκη με 3-0 επί της κολλεγιακής ομάδας από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, Northern Stars.

Στο σημαντικότερο όμως αγώνα της διοργάνωσης στο Palasport di Pordenone η Argentario επικράτησε με 3-1 και στέφθηκε πρωταθλήτρια, όπως και η ομάδα αγοριών της Τρεντίνο, που στο αντίστοιχο τουρνουά των αγοριών θριάμβευσε στον τελικό της Χιλής με 3-0 σετ. Την απονομή μάλιστα στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες πραγματοποίησε ο 49χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής και τεχνικός της Πολωνικής Ολστιν, Αντρέα Γκαρντίνι (φωτό).