ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη βραζιλιάνικη «κούπα» σε διοργάνωση VNL

Πρώτη βραζιλιάνικη «κούπα» σε διοργάνωση VNL

Μία ακόμη ιστορική στιγμή έζησε το βραζιλιάνικο βόλεϊ, καθώς η “σελεσάο” επικράτησε με ανατροπή στον τελικό του Ρίμινι με 3-1 (22:25, 25:23, 25:16, 25:14) σετ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Πολωνίας και κατέκτησε για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο του Volleyball   Nations League.  Σε μία μάλιστα από τις σπάνιες περιπτώσεις, ο  τίτλο του MVP μοιράστηκε στη φετινή διοργάνωση σε δύο αθλητές, έναν από κάθε ομάδα, τον Γουάλας (Βραζιλία) και τον Κούρεκ (Πολωνία).

Με 15 κερδισμένους αγώνες στις συνολικά 17 αναμετρήσεις στην “φούσκα” του Ρίμινι η παρέα του Γουάλας, που με 22 πόντους αναδείχθηκε και τοπ σκόρερ του τελικού,  κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο, αφού κέρδισε δις τους Πολωνούς και έχασε μόνο από Γαλλία (0-3)  και Ρωσία (0: 3)

Χθες πάντως οι βερντεόρο ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς των Πολωνών, που στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, είχαν τον σουπερστάρ τους, Βλιφρέντο Λεόν με μονοψήφιο αριθμό πόντων (8π). Τοπ σκόρερ των φιναλίστ με 17 πόντους ήταν ο Κούρεκ, όσους είχε και ο Βραζλιάνος Λεάλ,  ενώ  με 15 ο Κούμπιακ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο “σούπερ” Ν’ Γκαπέ

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε μία άλλη πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, τη Γαλλία, που στον μικρό τελικό κέρδισε 3-0 σετ την φετινή ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης, την Σλοβενία, που συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Ωστόσο η παρέα του “Συριανού” Ζίγκα Στέρν (δεν χρησιμοποιήθηκε) και του μπλοκέρ του Ολυμπιακού, Παγένκ (5π) , δεν κατάφερε να σταματήσει στον μικρό τελικό τον τρελό – Έρβιν, που με 82% στην επίθεση (11/7) και συνολικά 18π , αναδείχθηκε τοπ σκόρερ και “ρέφαρε” την απογοητευτική του εμφάνιση με τους Βραζιλιάνους στα ημιτελικά.