ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πρωτοψάλτης : «Σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα»

Πρωτοψάλτης : «Σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα»

Τις σκέψεις του για επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 5 χρόνια στο εξωτερικό αποκάλυψε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης κατά την διάρκεια της εκπομπής της Ε.Ο.ΠΕ. στο instagram. O διεθνής ακραίος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του COVID-19, τη φετινή σεζόν στη Πολωνία, την Εθνική ομάδα αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Για την πανδημία του COVID-19: «Για όλο τον κόσμο είναι δύσκολη η κατάσταση και δυστυχώς θα κρατήσει αρκετά. Οι αθλητές είναι σε μεταβατικό στάδιο και το σώμα τους δεν είναι σε θέση να σταματήσουν να παίζουν, όμως δεν γίνεται αλλιώς. Είναι δύσκολο να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις από κάθε ομάδα. Το πιο σοφό είναι να επικεντρωθούν όλοι στο κύριο πρόβλημα της περιόδου και όχι με τα υπόλοιπα. Δεν έχει νόημα νομίζω να περιμένουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πρέπει η κάθε λίγκα να επικεντρωθεί για την επόμενη σεζόν. Χρειάζεσαι σίγουρα 2-3 εβδομάδες προπονήσεων για να είσαι σε ένα επίπεδο να μην τραυματιστείς. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θες για να μπεις πάλι στο γήπεδο σε κανονικούς ρυθμούς. Είναι επώδυνο σίγουρα να μην μπορείς να βγεις πρωταθλητής ή κυπελλούχος αλλά αυτά έχει η ζωή. Προέχει η υγεία».

Για την Πολωνία: «Είχαν γρήγορη ανταπόκριση. Η απαγόρευση να μετακινηθείς από πόλη σε πόλη ήταν σημαντική γιατί κατάφεραν να έχουν υπό έλεγχο την κατάσταση όσο μπορούν. Η πόλη στην οποία έμενα ήταν κλειστή για δύο εβδομάδες χωρίς να έχουν κρούσμα. Κατάφερα να έρθω στην Αθήνα από πτήση που είχε κανονίσει η Ελληνική Κυβέρνηση, γιατί είχαν κλείσει τα αεροδρόμια. Τώρα είμαι σε καραντίνα και δεν μπορώ να βγω από το σπίτι και περιμένω ανά πάσα στιγμή να μου κάνουν έλεγχο, διότι επέστρεψα από το εξωτερικό. Η καραντίνα μου τελειώνει σε 10 μέρες και δεν έχω βγει ήδη 8-9 ημέρες. Είναι λίγο δύσκολο αλλά βρίσκω άλλα ενδιαφέροντα. Μαγειρεύω όσο με αφήνει η Ναταλία».

Αν του λείπει το βόλεϊ: «Σίγουρα, είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο καθένας έχει τη δική του ζωή και αρκετοί το βλέπουν ως μία ευκαιρία να κάνουν κάτι καινούργιο. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε κάτι άλλο στο μέλλον, δεν είμαστε μόνο βολεϊμπολίστες. Τώρα είναι σαν να έχω σταματήσει το βόλεϊ και σκέφτομαι τι να κάνω στη συνέχεια της ζωής μου».

Για την εμπειρία του στη Πολωνία: «Ήταν ωραία εμπειρία. Το πρωτάθλημα της Πολωνίας είναι δύσκολο και δυνατό. Ήμασταν στην 6η θέση με 3 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Δυστυχώς δεν τελείωσε αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ευχάριστα. Οι χρονιές στη Γερμανία ήταν από τις καλύτερες της καριέρας μου και δεν νομίζω να μπορεί να τις ξεπεράσει η σεζόν στη Πολωνία».

Για την επόμενη σεζόν: «Είμαι σε αναμονή και δεν με απασχολεί πολύ. Σκέφτομαι να γυρίσω και στην Ελλάδα. Θέλω να γυρίσω, γιατί όχι του χρόνου. Είμαι επαγγελματίας αθλητής και αν η πρόταση είναι καλή τότε θα την δεκτώ. Λείπω πέντε χρόνια και σκέφτομαι τον επαναπατρισμό».

Για την Εθνική ομάδα: «Μου λείπει η Εθνική και να βρίσκομαι με τους συμπαίκτες μου. Κυνηγούσαμε όλοι μας πολλά χρόνια το ευρωπαϊκό. Είχαμε κάποιες απογοητεύσεις κυνηγώντας το, όμως το καλοκαίρι πετύχαμε αυτό που θέλαμε τόσα χρόνια και που αρκετοί δεν περίμεναν. Θέλουμε να είμαστε σταθερά στους ομίλους του ευρωβόλεϊ για να είναι και ευκολότερο για τους νεότερους να παίζουν σε ένα πιο ωραίο περιβάλλον».

Για το ποιο παιχνίδι του έχει μείνει: «Το παιχνίδι που ευχαριστήθηκα ήταν με τη Γαλλία. Σε τέτοια παιχνίδια καταλαβαίνεις το επίπεδο των άλλων ομάδων και των αθλητών τους. Που παίζουν οι άλλοι το βόλεϊ και νιώθεις την διαφορά. Πανηγυρίσαμε και έντονα τη νίκη επί της Ρουμανίας γιατί μας έδωσε μεγάλη ώθηση και παράλληλα την πρόκριση στους 16. Όταν παίζεις σε ένα τουρνουά όλα μετράνε. Μπορείς να πεις ότι ήταν και τύχη η πρόκρισή μας, αλλά από την στιγμή που νικήσαμε την Ρουμανία και πήραμε σετ από Ιταλία και Πορτογαλία ήμασταν 4οι. Αν ήμασταν τελευταίοι θα μας έθαβαν όλοι».

Για το μέλλον της Εθνικής: «Όλοι που απαρτίζουμε την Εθνική είμαστε μικροί σε ηλικία. Έχουμε τουλάχιστον άλλη μία πενταετία όλοι μαζί».