ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοψάλτης VS Καζάζη: Αναμνήσεις!

Πρωτοψάλτης VS Καζάζη: Αναμνήσεις!

«Τι ‘ναι αυτό που μας ενώνει, μας χωρίζει, μας πληγώνει» λέει ο στίχος και σίγουρα ο Στέλιος Καζάζης και ο Σπύρος Πρωτοψάλτης έχουν τόσες ιστορίες και τόσες αναμνήσεις μαζί που η χτεσινή «κόντρα» ως προπονητές ήταν μια παρένθεση!

Το Volleyplanet θυμάται… ότι αμφότεροι ως παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν αγωνιστεί το 1986 στην Κύπρο για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη με 3-0 επί της Ανόρθωσης μέσα στο κατάμεστο Ολύμπια Λεμεσού.

Χτες το βράδυ, Καζάζης και Πρωτοψάλτης ως προπονητές πλέον δυο Κυπριακών ομάδων φόρεσαν τα μπλε και τα κόκκινα (φωτό),  σημειώνοντας στον φωτογράφο ότι αν ενωθούν αυτά τα χρώματα το τελικό χρώμα (θα ήθελαν) να είναι… πράσινο (σ.σ μοβ),  χαιρετήθηκαν εγκάρδια πριν από την αναμέτρηση και ήρθαν αντιμέτωποι επί Κυπριακού εδάφους.

Η Νέα Σαλαμίνα του Σπύρου Πρωτοψάλτη και ο Παφιακός του Στέλιου Καζάζη έδωσαν «μάχη» με την ομάδα του Καζάζη να παίρνει το «διπλό», επικρατώντας 3-1 (16-25, 25-21, 22-25, 19-25) αλλά τα καλύτερα είναι αυτά που ακολουθούν!

Αλήθεια όμως τι θυμούνται οι ίδιοι από τα… παλιά;!

«Σιγά μην τρακάρουμε»

«Με τον Σπύρο έχουμε περάσει αξέχαστα. Κάναμε καλαμπούρι συνέχεια. Θυμάμαι στην Πορτογαλία με την Εθνική Ομάδα σε μια αποστολή για το Κύπελλο Άνοιξης μέναμε μέσα σε ένα Μοναστήρι. Ναι, καλά ακούς σε Μοναστήρι. Μέναμε λοιπόν στο ίδιο δωμάτιο. Φαντάσου δωμάτιο μοναστηριού, στενό. Οπότε πριν κοιμηθούμε ακούγεται η ατάκα ‘μην στρίψουμε και δυο απότομα κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατί μπορεί να τρακάρουμε και να ματώσουμε!’», κάνοντας χιούμορ φυσικά για το απόλυτο δυνατό σημείο γοητείας και των δυο, τις μύτες τους.

Για να συνεχίσει ακάθεκτος, ο κόουτς του Παφιακού: «Και ακόμα μια πλάκα που του έκανα στον Παναθηναϊκό μετά τα παιχνίδια πήγαινα και τέντονα τα χέρια μου επίτηδες και το ένα ήταν πάντα πιο μακρύ γιατί ήθελα να του δείξω τι πάσες είχε κάνει», είπε γελώντας ο Καζάζης.

Πρωτοψάλτης: «Οι κάλτσες της Παρασκευής»

Το «πειραχτήρι», ο Σπύρος Πρωτοψάλτης πήρε το λόγο, «όπλισε» και μας είπε την ιστορία με τις «κάλτσες της Παρασκευής»! Ποια είναι η Παρασκευή ρε κόουτς;

«Λοιπόν, ο Στέλιος είχε μανία με τις κάλτσες του! Οπότε είχε ένα ζευγάρι που τις είχε λιώσει’, τους είχε χαλαρώσει μέχρι το λάστιχο. Αυτές τις κάλτσες της φόραγε κάθε Παρασκευή πριν τα ματς του Σαββάτου. Οπότε μόλις τελείωνε η προπόνηση τότε επί εποχής του συγχωρεμένου του Λάμπρου του Κολοβού μαζευόμασταν για λίγη ώρα, να μιλήσουμε και πάντα πεταγόταν ο Καζάζης και έλεγε «κύριε Λάμπρο, κύριε Λάμπρο, πως θα παίξω το Σάββατο με αυτές τις κάλτσες; Οπότε πάω μια μέρα στο σπίτι του και ανοίγω ένα ντουλάπι και βλέπω κάλτσες πολλές, ανοίγω και το από κάτω κάλτσες πολλές. Τελικά ήταν το φετίχ του οι κάλτσες της Παρασκευής και δεν τις άλλαζε με τίποτα», αποκαλύπτωντας επιτέλους το μυστικό με τις κάλτσες!