ΔΙΕΘΝΗ

Ψυχές με ειδικές ικανότητες (vid)!

Ψυχές με ειδικές ικανότητες (vid)!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμωνμε Ειδικές Ανάγκες, το Volleyplanet αφήνει την εικόνα να «μιλήσει» από μόνη της με την ιστορική πρόκριση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ιράν στους Παραολυμπιακού του Ρίο 2016.

Τριάντα γυναίκες με ειδικές ικανότητες πανηγύρισαν ιστορική πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του Ρίο 2016. Γυναίκες με ψυχή, γυναίκες που αγαπούν το βόλεϊ και καταφέρνουν μέσα από τον αθλητισμό να κοιτάζουν πιο αισιόδοξα τη ζωή! Είναι επίσης γυναίκες που φορούν μπούρκα και που κάνουν τα πάντα για το αγαπημένο τους άθλημα!

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα με Αναπηρία

Καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η πιο ευπαθής ομάδα στην κοινωνία μας είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ). Τα ΑμεΑ δεν είναι κάποιοι άλλοι, είναι οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας. Είναι αυτοί για τους οποίους η φύση τους έπλασε, σε μια άτυχη στιγμή, και τους έδωσε το ιδιαίτερο πρόβλημα και έχουν τον δικό τους ρυθμό λειτουργίας και ανάπτυξης.

Η ευαισθητοποίηση όλων με πρώτους τους ανθρώπους του αθλητισμού πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι αναγκαία με στόχο να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για να λειτουργούν ευνοϊκά και να μην νιώσουν στιγμή αποξενωμένοι από το κοινωνικό σύνολο!