BEACH VOLLEY

«Ραντεβού στα τυφλά» για Βίκυ/Πένυ στο Ρίο

«Ραντεβού στα τυφλά» για Βίκυ/Πένυ στο Ρίο

Το  αυστριακό δίδυμο των Σβάιγκερ/Χάνσελ θα αποτελέσει το πρώτο εμπόδιο των Αρβανίτη/Καραγκούνη στην σημερινή πρεμιέρα των προκριματικών του Grand Slam του Ρίο Ντε Τζανέιρο (8-13), που θα έχει το χαρακτήρα test event ενόψει του Ολυμπιακού τουρνουά του 2016 στην βραζιλιάνικη πρωτεύουσα.

Η ομάδα των Στέφανι Σβάιγκερ και Μπάρμπαρα Χάνσελ βρίσκονται στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είναι το Νο 13 στο ταμπλό των προκριματικών της διοργάνωσης της Κόπα Καμπάνα, με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να είναι στο Νο 20.

Hansel_Schwaiger

Η κορυφαία ομάδα της Αυστρίας, που δεν έχει παίξει ποτέ με τις Αρβανίτη/Καραγκούνη αγωνίζεται μαζί από το 2014, καθώς από το 2001-2014 η Στέφανι Σβάιγκερ, αγωνίζονταν με παρτενέρ την αδελφή της Ντόρις. Σε δύο συνεχόμενα ολυμπιακά τουρνουά το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο αναδείχθηκαν 5ες Ολυμπιονίκεις, ενώ οι αδελφές από την Αυστρία έχουν γράψει το όνομά τους στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ως η μοναδική ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει σετ σε ολυμπιακό τουρνουά, από τις χρυσές Ολυμπιονίκεις των ΗΠΑ, Μίστι Μέι- Τρέινορ και Κέρι Γουόλς-Τζένινγκς!

arvaniti_karakoyni_rio

«Πρόκειται για μία καλή ομάδα, όπως όλες όσες μετέχουν στο τουρνουά, ωστόσο δεν τις έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ως αντίπαλες με την τωρινή τους σύνθεση. Είναι ενδεικτικό ότι στο προηγούμενο Open τουρνουά του Maceio, εδώ στη Βραζιλία προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό, αλλά και εμείς είμαστε πιο έτοιμες από τότε. Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι προπονήσεις που κάνουμε επί βραζιλιάνικου εδάφους, καθώς έχουμε παίξει με πολλές διαφορετικές και δυνατές ομάδες» δήλωσε στο Volleyplanet με αισιοδοξία ενόψει της σημερινής πρόκλησης η διεθνής Βίκυ Αρβανίτη, που προπονείται μαζί με την Πένυ υπό τις οδηγίες του τεχνικού δίδυμου, Ποθητάκη-Φλαούνα.