ΔΙΕΘΝΗ

«Ρέκβιεμ» μετά από 30 χρόνια για Foppapedretti και Volley Bergamo

«Ρέκβιεμ» μετά από 30 χρόνια για Foppapedretti και Volley Bergamo

“Τέλος εποχής” στο Μπέργκαμο για την θρυλική ομάδα της ιταλικής Serie A γυναικών της Ιταλίας, αφού έπειτα από τρεις δεκαετίες η επιτυχημένη συνεργασία της τοπικής ομάδας με τη χορηγό  Foppa Pedretti, σκορπίζοντας απογοήτευση στους φίλους του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

Το φινάλε αυτής της επιτυχημένου αθλητικού ταξιδιού, που από το 1991 χάρισε στην ομάδα 30 συνολικά τρόπαια σε Ιταλία και Ευρώπη, ανακοινώθηκε μέσω ενός μελαγχολικού, μακρόσυρτου και χωρίς τίτλο δελτίο τύπου.

Συγκινητικές οι δηλώσεις του προέδρου της Μπέργκαμο, Λουτσιάνο Μπονέτι που δήλωσε τα εξής για τη λήξη αυτής της σπουδαίας συνεργασίας.

«Δυστυχώς, όλα τα πράγματα έχουν αρχή και τέλος. Ακόμη και οι πιο όμορφες και συναρπαστικές ιστορίες, όπως αυτή που έχει συνδέσει τον Βόλεϊ Μπέργκαμο και την  Foppa Pedretti τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαστε περήφανοι που αναλάβαμε, το 1991, αυτή την υπέροχη αθλητική περιπέτεια που μας έχει δώσει 30 τρόπαια στην Ιταλία και στην Ευρώπη, με το όνομα της ομάδας, αλλά και της πόλης του Μπέργκαμο, σε όλο τον κόσμο, να είναι συνώνυμο με τις μεγάλη επιτυχίες και την ισχυρή δέσμευση.

Τώρα, μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, αυτή η συνεργασία τελειώνει οριστικά. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από τον Covid-19, τόσο με την πολύ θλιβερή αλλά απαραίτητη αναστολή της παρουσίας του κοινού στους αγώνες, και με τις οικονομικές επιπτώσεις για πολλές ομάδες, που δυσκολεύονται στην εύρεση χορηγών,  καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να συνεχίσουμε, ειδικά σε ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως αξίζει την ιστορία της Volley Bergamo” είπε ο κ. Μπονέτι, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει την σκυτάλη.

Για την ιστορία οι “ροσομπλού” του ιταλικού βόλεϊ γυναικών με τη συνεργασία της Foppa Pedretti έχει κατακτήσει αυτά τα 30 χρόνια 8 πρωταθλήματα Ιταλίας, 6 Κύπελλα Ιταλίας, 6 Σούπερ Καπ, 7 τρόπαια CEV Champions League, 1 CEV Cup και 2 Κύπελλα  Top Volley International.