ΑΓΩΝΕΣ

Rotation o Ολυμπιακός που «βλέπει» Παναθηναϊκό και Challenge Cup

Rotation o Ολυμπιακός που «βλέπει» Παναθηναϊκό και Challenge Cup

Εύκολο έργο είχε στον Πειραιά ο Ολυμπιακός καθώς με το 3-0 (25-16, 25-18, 25-21) επί του Αριστοτέλη Σκύδρας «ξόρκισε» την…13η αγωνιστική της Volleyleague πανηγυρίζοντας το τρίποντο που τον κρατά σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στρέφει την προσοχή του στον πρώτο ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup απέναντι στον Παναθηναϊκό (07/02).

Ένα παιχνίδι όπου ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Παγιένκ και Στέρν έχοντας βασικούς τους Παπαγγελόπουλο – Ζουπάνι. Αντίθετα επέστρεψε ο Ιντάλγκο που μαζί με τον Ανέστη Δαλακούρα αποτέλεσαν το δίδυμο των ακραίων.

Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο τους το σερβίς και την επίθεση έφθασαν εύκολα στη νίκη απέναντι σε έναν Αριστοτέλη Σκύδρας που προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός στο παιχνίδι, αλλά η διαφορά δυναμικότητας δεν του επέτρεψε πολλά. Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό οι Ζουπάνι (13) – Ιντάλγκο (11), ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος με 8 πόντους.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα που επέβαιναν στο F-4 Phantom που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας (30/1).

Στους πρώτους πόντους της αναμέτρησης ο Αριστοτέλης προηγήθηκε με 3-4, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν γρήγορα το 5-3 και το 8-5. Ο Ζουπάνι έφερε τον Ολυμπιακό στο 10-6, με τους Θεσσαλονικιούς να είναι κοντά στους γηπεδούχους μέχρι το 16-14. Εκεί ο Ζουπάνι-Ιντάλγκο και το μπλοκ φρόντισαν να τρέξουν ένα σερί γράφοντας το 20-14 για να τελειώσει το σετ με επίθεση του Ιντάλγκο που έκανε το 25-16 και το 1-0.

Στο δεύτερο στε οι δύο ομάδες ήταν μαζί μέχρι το 6-6, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με αποτελεσματικές επιθέσεις και τα λάθη του Αριστοτέλη έφθασαν στο 14-6 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Οι Ιντάλγκο και ο νέος άσσος από τον Ζουπάνι έκαναν το 21-13, ενώ ο άσσος του Τράβιτσα το 25-18.

Στο τρίτο σετ που ήταν και το πιο ισορροπημένο, ο Αριστοτέλης Σκύδρας βρήκε ρυθμό και με καλή υποδοχή και αποτελεσματικές επιθέσεις ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο μέρος του. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι –χέρι με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στο 16-15, τους φιλοξενούμενους να προσπερνούν με 16-17 με τον Μέντεζ και τον άσσο του Φλόρες. Ο Ζουπάνι όμως και η άστοχη επίθεση του Μέντεζ έφεραν τον Ολυμπιακό στο 18-17. Στο 19-18 του σετ πέρασε ως αλλαγή ο 19χρονος Ματέο Χασμπάλα που έγραψε και την πρώτη του συμμετοχή στη Volleyleague με την φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Ο Τόρες ισοφάρισες σε 20-20 για τους Θεσσαλονικιούς που όμως μετά από εκεί δεν κατάφεραν να πιέσουν περισσότερο αφού η άστοχη επίθεση του Φλόρες και το μπλοκ του Παπαγγελόπουλου στον Μέντεζ έκανε το 22-20. Μια διαφορά που εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι που με νέο μπλοκ στον Τόρες και τον άσσο του Παπαγγελόπουλου έγραψαν το 25-21 και το 3-0.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 35 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και του Αριστοτέλη Σκύδρας από 2 άσσους, 27 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παπαγγελόπουλος 8 (4/7 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ζουπάνι 13 (12/23 επ., 1 άσσος), Τράβιτσα 1 (1 άσσος), Δαλακούρας 7 (4/11 επ., 3 μπλοκ, 58% υπ. – 42% άριστες), Λινάρδος 8 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Ιντάλγκο 11 (9/17 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 75% υπ. – 75% άριστες) / Τζιάβρας (λ., 58% υπ. – 50% άριστες), Χαμπάλα
Αριστοτέλης Σκύδρας (Παναγιώτης Σντραυκάκης): Στεφάνοβιτς, Φλόρες 11 (9/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ. – 41% άριστες), Παπαγεωργίου 3 (2/6 επ., 1 άσσος), Τόρες 12 (9/22 επ., 3 μπλοκ, 62% υπ. – 50% άριστες), Τσέλιος 1 (1 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 3 (3/10 επ., 27% υπ. – 13% άριστες) / Συναδινός (λ. 33% υπ. – 28% άριστες), Γιάγκος, Μέντες 5 (4/16 επ., 1 μπλοκ), Ντουντούδης, Καλαφάτης, Βλαχόπουλος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλμπέρτο Τζουλιάνι (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε τους 3 βαθμούς που θέλαμε και ότι είδα κάποιους παίκτες να παίζουν στην βασική εξάδα, να ανταποκρίνονται και αυτό με χαροποιεί. Όσο για την Τρίτη, είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, δυο πολύ δυνατές ομάδες μάχονται για να πάνε στον τελικό. Οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό.»

Δημοσθένης Λινάρδος (Ολυμπιακός) : «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα μου πήρε μια σημαντική νίκη. Δεν έχει να κάνει που η Σκύδρα είναι ουραγός της κατηγορίας, για μας μετράνε οι 3 βαθμοί. Παίξαμε συγκεντρωμένα, λίγο το χάσαμε στο τρίτο σετ, αλλά η ποιότητα μας και ο χαρακτήρας μας βγήκε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο και πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσωπικά και σαν ομάδα δίνουμε όλοι το 100%, είμαστε 14 παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν μέσα να παλέψουν και αυτό είναι που με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Παναγιώτης Σδραυκάκης (Προπονητής Αριστοτέλη Σκύδρας) : «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ηταν ανώτερος σε όλους τους τομείς. Κάνει τη διαφορά στην οργάνωση αλλά και στην ποιότητα του ρόστερ. Του εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του. Εμείς κοιτάμε μπροστά και κοιτάμε να έχουμε τύχη στα πλέι άουτ που θα κριθεί η παραμονή».

Σωτήρης Συναδινός (Αριστοτέλης Σκύρδας) : «Γνωρίζαμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ηρθαμε με σκοπό να κερδίσουμε ότι καλύτερο από αυτό τον αγώνα για να μας φανεί χρήσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».