ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Σ. Μαρασλής: «Να’ χω την υγειά μου να βλέπω παιδιά να παίζουνε βόλεϊ»!

Σ. Μαρασλής: «Να’ χω την υγειά μου να βλέπω παιδιά να παίζουνε βόλεϊ»!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: Ηλίας Παπαϊωάννου

Δέκα χρόνια περίμενε για να καμαρώσει και πάλι τους εφήβους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, ένα από τα πρόσωπα που σηματοδοτούν την ιστορία του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης,  με ανεκτίμητη προσφορά και συμβολή στις σπουδαίες στιγμές του αθλήματος στην περιοχή του Έβρου. Και θα μπορούσε να περιμένει και για άλλα τόσα…

Ο λόγος για τον κύριο Στράτο Μαρασλή, ο οποίος δεν έλειψε λεπτό από τις προσπάθειες των παιδιών του Εθνικού στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Στο τέλος μάλιστα, ο κ. Μαρασλής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του βλέποντας τους αθλητές του ακριτικού συλλόγου, στον οποίο έχει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου, να σηκώνουν το κύπελλο του πρωταθλητή.

“Μαζί με τον αείμνηστο “αδελφό” μου, Μιχάλη Παρασκευόπουλο δουλεύαμε σε αυτή την ομάδα από το 1973. Δυστυχώς εκείνος έφυγε νωρίς, αλλά δόξα το Θεω κρατήσαμε. Αυτή η επιτυχία του Εθνικού για το βόλεϊ και το Νομό σημαίνει τα πάντα! ” ήταν τα πρώτα λόγια στο Volleyplanet του σπουδαίου παράγοντα του Εθνικού και πρώην προέδρου της Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ.ΑΝ.ΜΑΚ.)  που πέρα από το σεβασμό και το κύρος του ξεχωρίζει για το πάθος, την αγάπη του στο άθλημα και στον Εθνικό, αφού στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα του συλλόγου, ήταν πάντα εκεί.

“Είναι κάτι που αγαπήθηκε σε βάση, χρόνια ολόκληρα και για αυτό συνεχίζει να βγάζει συνέχεια καινούρια παιδιά, καινούριους αθλητές. Το βόλεϊ ως άθλημα ξεχωρίζει από κάποια άλλα πιο δυναμικά αθλήματα, αλλά έχει τη δική του δύναμη και δυναμική! Αυτή τη δύναμη την βρίσκουμε στα παιδιά, τα παιδιά τη βρίσκουν σε εμάς γιατί υπάρχουν  άνθρωποι που ακόμη “τρέχουν” για να πάει μπροστά αυτό άθλημα, αν και εμείς πλέον λόγω ηλικίας δεν μπορούμε! Παρόλα αυτά εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους για να “γράφουμε” τέτοιες σημαντικές στιγμές του Εθνικού. Το μόνο που εύχομαι είναι να υπάρχει υγεία για να έρχομαι να βλέπω παιδιά να παίζουνε βόλεϊ! ‘έκλεισε ο πρώην διοικητικός παράγοντας  συλλόγων της Αλεξανδρούπολης (ΓΕΑ Αλεξ/πολης,  Νίκη Αλεξ/πολης), που ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους αθλητές του βόλεϊ, μικρούς και μεγάλους, έχοντας να πει μια συμβουλή και έναν καλό λόγο.