Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Σαντορινιά» η Ξηντάρα, κοντά στον Α.Ο. Θήρας και η Μπέτσεβα

«Σαντορινιά» η Ξηντάρα, κοντά στον Α.Ο. Θήρας και η Μπέτσεβα

Λίμπερο του Α.Ο Θήρας πρέπει να θεωρείται οριστικά η πρώην άσος της ΑΕΚ, Εβίτα Ξηντάρα, επιβεβαιώνοντας πληρως το πρόσφατο δημοσίευμα του Volleyplanet, ενώ έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα είναι και η διεθνής Βουλγάρα ακραία Έλενα Μπέτσεβα, που οδεύει  προς τη Σαντορίνη.

Η 29χρονη (09/02/1993) Αθηναία λίμπερο,  που έπειτα από δύο χρόνια στα  χρώματα της ΑΕΚ, με την οποία την α’ σεζόν στέφθηκε Κυπελλούχος και φέτος ήταν φιναλίστ Κυπέλλου,  είναι ο ανθρωπος που από φέτος θα “σκουπίζει” την πίσω ζώνη στο ΔΑΠΠΟΣ. Παράλληλα η Ξηντάρα (1,73 μ.) έχει στεφθεί νταμπλούχος με τον Παναθηναϊκό (2021-2022), ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Θέτιδα, ΖΑΟΝ και Ηρακλή Κηφισιάς.

Αξιόπιστη λύση τόσο σε υποδοχή, όσο και σε επίθεση, αποτελεί η 26χρονη ακραία (1.85μ) των γαλλικών Καννών, Έλενα Μπέτσεβα, που  γνωρίσαμε στα ελληνικά γήπεδα τη σεζόν 2022-2023 από τη θητεία της στον Άρη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet.gr είναι πολύ κοντά στον Α.Ο. Θήρας. Γνώριμη αθλήτρια του Ιταλού τεχνικού, Ματέο Φρέσκι από τη θητεία του στην Εθνική Βουλγαρίας ως συνεργάτης του Μιτσιέλι, είναι παίκτρια με συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Champions League αλλά και κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες, όπως Πολωνία, Τουρκία, αλλά και Βουλγαρία, Ρουμανία και Φινλανδία.

Ωστόσο η νησιώτικη ομάδα κινείται ακόμη για την απόκτηση της Ιωαννας Πολυνοπούλου του ΠΑΟΚ, της κεντρικής της ΑΣΠ Θέτις, Mαρκέλας Παπαγεωργίου, της διεθνούς της Κροατίας Αντρέα Μιχάλεβιτς από τη Μλάντοστ και της Ελληνογερμανίδας κεντρικής του αμερικανικου Πανεπιστήμιου του New Mexico, Αθηνάς Δημητριάδη, με παλιότερη συμμετοχή στις γερμανικές Σβέριν και Μπερλίν, ενώ διακαής πόθος της ομάδας είναι και η παραμονή της αρχηγού Στέλλας Χριστοδούλου.

Τέλος μεταξύ άλλων άλλων συζητήσεων της διοίκησης με αθλήτριες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, βολιδοσκοπείται και το ενδεχόμενο συνεργασίας με Αμερικανίδα ακραία που αγωνίζεται στην Bundesliga.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...