DARK ROOM

Σε έξαρση το… μικρόβιο του βόλεϊ στην Πορταριά

Σε έξαρση το… μικρόβιο του βόλεϊ στην Πορταριά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται αύριο το πρώτο “ετάπ” του 6ου Camp της Πορταριάς του μεγαλύτερου και καλύτερο Camp για ηλικίες από 8 έως 16 ετών αθλητριών και αθλητών βόλεϊ, στην χώρα μας.

Εδώ και έξι χρόνια στην “καρδιά” του Πηλίου το εν λόγω camp, που έχει ως στόχο να μπολιάσει την καρδιά και το μυαλό με το… μικρόβιο του βόλεϊ,  αποτελεί πλέον θεσμό για νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες που θέλουν να συνδυάσουν το κέφι και τη διασκέδαση του αγαπημένου τους παιχνιδιού, με γνώσεις και δουλειά που στα μελλοντικά τους βήματα στο φιλέ θα αποδειχθούν “χρυσάφι”.

portaria 5

Τα παιδιά το διάστημα λειτουργίας του camp φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ΑΛΚΗΣΤΙΣ  ένα αθλητικό ξενοδοχείο με 46 δωμάτια, δύο εστιατόρια, εξωτερικό Jacuzzi, εξωτερική πισίνα, σάουνα και αίθουσα για μασάζ.

Το προπονητικό κέντρο  αποτελείται από ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο που για πρώτη χρονιά θα έχει TARAFLEX, με πλήρη οργάνων αίθουσα βαρών και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ιδανικό για τρέξιμο.

portaria 2

Το πρόγραμμα για τα παιδιά του camp κυλάει καθημερινά με διπλές προπονήσεις στο τοπικό κλειστό, βιντεοαναλύσεις μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα το οποίο δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια και διατηρούν αναλλοίωτο χάρις στην πείρα και την αγάπη τους για τα παιδιά και το άθλημα, καταξιωμένοι τεχνικοί.

Παράλληλα όμως με την τακτικοτεχνική εκπαίδευση, προτεραιότητα για τους ανθρώπους του καμπ, αποτελεί ασφαλώς η διασκέδαση και η ψυχαγωγία  των παιδιών. Πέρα από τα μπάνια τους στην πισίνα το πρόγραμμα στις ελεύθερες ώρες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βόλτες στην γραφική πλατεία του χωριού, παρακολούθηση αγώνων βόλεϊ, συζητήσεις στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτραπέζια παιχνίδια, επισκέψεις VIP από τον χώρο του φιλέ και πολλές άλλες δραστηριότητες και happenings.

Ανανεωμένο το team των συνεργατών

Επικεφαλής του προπονητικού τιμ είναι ο πολυνίκης τεχνικός του γυναικείου βόλεϊ και νυν προπονητής του Μαρκόπουλου, Γιάννης Νικολάκης ο οποίος πλαισιώνεται από ένα εκλεκτό “μπουκέτο” συνεργατών με θητεία σε ομάδες της Volleyleague, της Α1 Γυναικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος, Α2 Ανδρών και Αναπτυξιακά πρωταθλήματα, όπως ο ομοσπονδιακός τεχνικός παίδων-εφήβων, Νίκος Ζαλμάς, ο πολύπειρος Γιάννης Πετίδης, ο άρτι αφιχθείς με “προίκα” πολύτιμων εμπειριών από τη Σερβία, Κώστας Μηλιώνης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος.

portaria 6

Παράλληλα με τη δυναμική παρουσία της “ψυχής” του team και αγαπητής σε όλους, Γεωργίας Καλφίδου ντεμπούτο στην παρέα των συνεργατών κάνουν φέτος η Τσέχα πρώην πρωταθλήτρια, Βριλησσίων, Απολλώνιου, Ολυμπιακού, Πανελληνίου, ΕΑ Λάρισας, Πανιωνίου και Ηρακλή Κηφισιάς, Εύα Σιλχάνοβα και ο πρώην προπονητής του ΓΣ Λαμίας, Θανάσης Κατσιγιάννη. Το αγωνιστικό επιτελείο συμπληρώνεται από επαγγελματίες γυμναστές, ψυχολόγο και φυσιοθεραπευτή που είναι απαραίτητοι για την ομαλή εκγύμναση των αθλητών/τριών.

Μαζί τους θα έχουν την χαρά να βρίσκονται περίπου 70 παιδιά, από όλα τα μήκη και πλάτη της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, που κάτω από δροσερές συνθήκες προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να  λειτουργήσουν με το καλό σε ψηλότερο επίπεδο από το σημερινό.

Ιστορική συμμετοχή από Κύπρο στα “ετάπ”

Το α’ “εταπ” των κοριτσιών ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη 7/7, όπου ξεκινάει το β’ “ετάπ” με την συμμετοχή για πρώτη φορά κοριτσιών από την Κύπρο που θα περάσουν μία δημιουργική εβδομάδα μέχρι τις 14/7.

portaria

Ακολουθεί την επομένη το γ’ “ετάπ” κοριτσιών και το πρόγραμμα του camp της Πορταριάς ολοκληρώνεται για τα κορίτσια αλλά και τα αγόρια από τις 30/7-5/8.

Εκτός των παραπάνω περιόδων θα πραγματοποιηθούν φέτος εβδομάδες personal training αγοριών και κοριτσιών που τους ενδιαφέρει να επενδύσουν σε αθλητισμό υψηλού επιπέδου, στοχεύοντας  στην βελτίωση τόσο της ατομικής τεχνικής όσο και της φυσικής κατάστασης, που θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους για τους χειμερινούς μήνες, σύμφωνα με τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών camp όπως σε Ιταλία, Σερβία, Ολλανδία κλπ.

portaria 3

Επειδή οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6972.073.486 κα Γεωργία Καλφίδου ή στο www.portariavolleycamp.gr. Και μην ξεχάσετε μαγιό για τα μπάνια σας και μπουφανάκι για τα δροσερά πηλιωρίτικα βράδάκια …