ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σερβίς κυπέλλου με τα φώτα στη Βόχα

Σερβίς κυπέλλου με τα φώτα στη Βόχα

Ξεκινάει την Τετάρτη η Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών, στην οποία συμμετέχουν και οι ομάδες της Volleyleague. Τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ και οι συναντήσεις που ξεχωρίζουν είναι αύριο ανάμεσα σε Παμβοχαϊκό-Ολυμπιακό και την Πέμπτη στα ματς ΠΑΟ-Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ-Άρης.
Αναλυτικά έχουμε:

Παμβοχαϊκός -Ολυμπιακός

Στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό 20 ημέρες μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 12η αγωνιστική της Volleyleague (νίκησε ο Ολυμπιακός με 3-0) και λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του League Cup από τους «ερυθρόλευκους».

«Είδα τον τελικό του League Cup και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα», τόνισε ο Μίχαελ Μέρτεν με τον Γερμανό τεχνικό να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με μικροτραυματισμούς αθλητών του και να συμπληρώνει: «Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα είμαι ικανοποιημένος εφόσον μπορέσουμε να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος κι ειδικά στο πρώτο σετ».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Δημήτρης Καζάζης σημείωσε: «Είναι το πρώτο ματς μετά την κατάκτηση του League Cup το οποίο πρέπει να αφήσουμε πίσω μας.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι νοκ άουτ στο οποίο δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση είτε εύκολα είτε δύσκολα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να τα καταφέρουμε.

Αυτή την περίοδο το πρόγραμμα μας είναι ιδιαίτερα βαρύ με συνεχής και κρίσιμους αγώνες και εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν».

Ορεστιάδα-ΜΕΝΤ

Στο ‘Νίκος Σαμαράς’ της Ορεστιάδας ο τοπικός ΑΟ υποδέχεται την ΜΕΝΤ, στο γήπεδο όπου κι οι δύο ομάδες πριν από εννέα μήνες πανηγύρισαν την άνοδο τους στην Volleyleague.

Ο Κώστας Δεληκώστας θα έχει στην αποστολή μετά από ένα μήνα περίπου τον Δημήτρη Βλασσακίδη, ο οποίος έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό κι όπως παραδέχθηκε: «Θέλουμε να προχωρήσουμε στο θεσμό. Μετά τις νέες εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην αισιοδοξία και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση μαζί με τον κόσμο μας.

Δεν έχουμε σαφή εικόνα από την ΜΕΝΤ μετά τις τελευταίες αλλαγές, σίγουρα χρειάζεται προσοχή και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε ότι πρόβλημα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Η ΜΕΝΤ ταξίδεψε στον Έβρο χωρίς τους δύο λίμπερο της (Αντωνιάδης, Κνάπεκ) και ο Γιάννης Τσαϊρέλης στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας θα χρησιμοποιήσει στην συγκεκριμένη θέση τον Χρυσάφη.

«Επιστρέφουμε σε ένα γήπεδο όπου έχουμε πολύ ευχάριστες αναμνήσεις και θέλουμε να φτιάξουμε την ψυχολογία μας εν όψει της συνέχειας. Το Κύπελλο είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση αλλά όπου κι αν παίζουμε θέλουμε να αγωνιζόμαστε για τη νίκη» τόνισε ο νεαρός τεχνικός.

Παναχαϊκή-ΑΕΚ

Τέλος στην Πάτρα η Παναχαϊκή αντιμετωπίζει την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ‘16’ του Κυπέλλου (πέρσι η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 3-2).

«Τα πράγματα είναι διαφορετικά φέτος αφού εμείς αγωνιζόμαστε στην Α2, αλλά βλέπουμε αυτό το παιχνίδι ως μια πρόκληση. Θέλουμε να δούμε που είμαστε και να παίξουμε με μια ομάδα δυνατή εν όψει της συνέχειας.

Ο στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια με δυνατές ομάδες δυνατές και από αυτή την άποψη μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε στο θεσμό», δήλωσε ο Γιώργος Λυκούδης ο οποίος έχει αμφίβολο τον Γιάννη Λιβαθηνό λόγω ίωσης.

Στην ΑΕΚ ο Πλάμεν Χριστόφ μπορεί πλέον να υπολογίζει και στους Χατζόπουλο, Μιχαήλογλου, Αλεξίου τα δελτία των οποίων εκδόθηκαν με τον Βούλγαρο τεχνικό να σημειώνει: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, ένα φανατικό κοινό και φυσικά τα δικά μας προβλήματα.

Με τους παίκτες που ήρθαν έχω περισσότερες λύσεις στα χέρια μου αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε γήπεδο για προπονήσεις και η προετοιμασία μας δεν ήταν εκείνη που έπρεπε. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αν μπορούμε, να πάρουμε την

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών

Τετάρτη 4/2/2015

Παναχαϊκής, 21.00, Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 – ΑΕΚ (Πετούσης – Μπακλέσης, Ιορδανίδης)

Βόχας, 19.00, ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Γεωργουλέας – Μυλωνάκης, Βαρθαλίτης)

Ορεστιάδας, 19.00, ΑΟ Ορεστιάδα – Ένωση Τούμπας (Τζεπκινλής – Ιωαννίδης, Σαρδάνης)

Πέμπτη 5/2/2015

ΠΑΟΚ, 20.00, ΠΑΟΚ – ΑΣ Άρης (Δεληκωστίδης – Αβραμίδης, Κάλλης)

Πέμπτη 5/2/2015

Κυψέλης, 20.30, ΑΟ Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου (Βουδούρης – Νικολόπουλος, Βασιλειάδης)

Κυριακή 8/2/2015

ΔΑΚ Πολίχνης, 20.30, Πήγασος Πολίχνης – ΓΣ Λαμία (Μπέλλος, Μπόμπορας)

Τετάρτη 11/2/2015 Χανίων

16.00, Χανίων, ΣΦΠ Χανίων – ΑΟ Κηφισιάς (Βλαχάκης, Καρπουζάς, Κοκοτσάκης)

*Αύριο (19.00) διεξάγεται κι ο τελευταίος αγώνας της 4ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του Κυπέλλου με την Νίκη Αιγινίου να αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Ηρακλή. Ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα υποδεχθεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για τους ‘16’ του θεσμού.