ΔΙΕΘΝΗ

Σερβίς ξανά μέσα από τα συντρίμμια την 1η Μαρτίου στην Τουρκία

Σερβίς ξανά μέσα από τα συντρίμμια την 1η Μαρτίου στην Τουρκία

Λίγες ώρες μετά τη νέα σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε χθες Δευτέρα την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας και της Συρίας, στη γειτονική χώρα η Τουρκική Ομοσπονδία Βόλεϊ , μέσα στο πένθος και τη θλίψη για την απώλεια περισσότερων από 47.000 θυμάτων και την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων σπίτιιών, ακοίνωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα, που λόγω της εθνικής τραγωδίας είχαν ανασταλλεί, θα αρχίσουν και πάλι την 1η Μαρτίου.

Τα τουρνουά διακόπηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, όταν οι σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία σε διαστήματα εννέα ωρών. Οι δονήσεις, ακολουθούμενες από εκατοντάδες μετασεισμούς, έγιναν αισθητοί σε 11 επαρχίες της χώρας και γειτονικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 47 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία, που τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επταήμερου πένθους.

Μεταξύ των νεκρών είναι δυστυχώς αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο μέρος της γυναικείας ομάδας Χατάι.

Πρόσφατα μάλιστα οι τουρκικοί σύλλογοι έδωσαν αγώνες Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, των οποίων τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων δόθηκαν για να βοηθήσουν τα θύματα της καταστροφής.