Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σφενδυλάκης : Με ενθουσιασμό και πάθος

Σφενδυλάκης : Με ενθουσιασμό και πάθος

Η Ένωση Τούμπας αν και νεοφώτιστη στην Α1, στην πρεμιέρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό κέρδισε τον πρώτο της βαθμό, δείχνοντας και τις προθέσεις που έχει για τη συνέχεια… Ο Γιώργος Σφενδυλάκης μίλησε στο volleyplanet.gr για την πρεμιέρα των «κυανόλευκων», αλλά και για τις βλέψεις τους στο πρωτάθλημα.

Το ντεμπούτο της Ένωσης Τούμπας στη μεγάλη κατηγορία μπορεί να μην συνοδεύθηκε με κάποια νίκη, ωστόσο ο βαθμός που κατέκτησε απέναντι στον Παναθηναϊκό για τους περισσότερους ήταν κάτι σαν… νίκη. Βαθμός -ψυχολογίας και ελπίδας πως τα καλύτερα θα έρθουν σύντομα για τους «κυανόλευκους» του Σπύρου Γκολίτση.

Ο Γιώργος Σφενδυλάκης μιλώντας στο volleyplanet.gr στην πρεμιέρα της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία υπογράμμισε «Κάθε βαθμός που παίρνουμε είναι πολύτιμος για την σωτηρία μας. Ήταν μια δύσκολη πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό. Η ΜΕΝΤ έδειξε και στο League Cup πως παλεύει όλους τους αγώνες της. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και κυνηγάμε κάθε πόντο κάθε σετ και μέσα από αυτό έχουμε και καλή ψυχολογία. Η ομάδα δείχνει θετικά στοιχεία, αλλά πιστεύω πως έχει να δώσει ακόμη πολλά περισσότερα. Αυτά θα βγούνε σιγά-σιγά και παιχνίδι με παιχνίδι και η πορεία της ομάδας θα είναι αρκετά καλή και θα σωθούμε».

Η Ένωση Τούμπας διαθέτοντας νεανικό σχήμα θέλει να αφήσει το στίγμα της στην μεγάλη κατηγορία βγάζοντας πάθος αλλά και άγνοια κινδύνου στα παιχνίδια της. Κάτι που όπως τόνισε και ο Σφενδυλάκης αυτά τα στοιχεία θα χαρακτηρίζουν και την ομάδα τη φετινή χρονιά.

«Το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας θα έλεγα πως είναι ο ενθουσιασμός της. Είμαστε μια ομάδα νεοφώτιστη και ως συνήθως οι νεοφώτιστοι έχουν έναν τεράστιο ενθουσιασμό, πάθος  και άγνοια κινδύνου. Εμείς θα μπαίνουμε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια για να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ότι καταφέρουμε».

Το πρόγραμμα για τους Θεσσαλονικιούς παραμένει δύσκολο καθώς επόμενο παιχνίδι είναι στην Ερμούπολη κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερο και για τον νεαρό κεντρικό ο οποίος την περσινή σεζόν φορούσε την φανέλα του «Πειρατικού».

Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο Σφενδυλάκης η Ένωση Τούμπας αν και αουτσαϊντερ θα διεκδικήσει τη νίκη… «Νιώθω αρκετά περίεργα που θα επιστρέψω στην Σύρο. Πέρασα έναν χρόνο εκεί και έζησα όμορφες στιγμές. Είναι δύσκολο παιχνίδι, ωστόσο εμείς θα διεκδικήσουμε τη νίκη αν και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Στη Σύρο για να πάρεις έστω και σετ ή πόντο θα πρέπει να «ματώσεις». Παρ’ όλα αυτά εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Σφένδυ».

Τέλος αναφερόμενος στο πρωτάθλημα και την συνέχεια ο κεντρικός της Ένωσης Τούμπας προέβλεψε πως θα είναι άκρος ανταγωνιστικό τονίζοντας «Το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο, όπως και η χρονιά για όλες τις ομάδες. Δεν θα είναι πρωτάθλημα όπως το περσινό που ξεχώρισαν 4 ομάδες. Πλέον όλες οι ομάδες «βράζουν στο ίδιο καζάνι», αν εξαιρέσει κανείς τον Ολυμπιακό και μπορεί να χάσει ο πρώτος από τον τελευταίο».