Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Ικανοποιημένοι από τη νίκη και το προβάδισμα εμφανίστηκαν Νικολάκης και Χριστοδούλου, ωστόσο υπογράμμισαν πως  ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα για τον τίτλο, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Ρούσης τόνισε πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Εμφανώς ανακουφισμένος παρουσιάστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Νικολάκης ο οποίος όμως ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν τελείωσε τίποτα στην σειρά των τελικών.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε «Βγαίνω αληθινός γιατί είχα πει πως αυτή η σειρά των τελικών πρέπει να είσαι έτοιμος από  3 έως και 5 παιχνίδια. Είδαμε στον πρώτο τελικό ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα, στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός και στο τρίτο παιχνίδι. Σήμερα είδαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι αν και με  λάθη και από τις δύο ομάδες. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σημασία είναι ότι έγινε ένα δυνατό παιχνίδι ,πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά ακόμη τίποτα δεν έγινε. Πρέπει να ήμαστε πιο συγκεντρωμένοι για τον επόμενο τελικό μέσα στην Κυψέλη. Είπα στην ομάδα πως χρειάζεται υπομονή. Μπορεί να γίνουν κάποια σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η ηρεμία και υπομονή τα οποία τα δείξανε τα κορίτσια του Ολυμπιακού . Παρ’ ότι χάναμε 2-1 μπορέσαμε να το  γυρίσουμε και να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι .

Όσο για το τι άλλαξε στο 2-1 και η ομάδα πήρε τη νίκη υπογράμμισε  «Μιλάμε για αθλήτριες οι οποίες είναι πεπειραμένες, είναι αθλήτριες που έχουν αθλητικό εγωισμό. Σε αυτό το σημείο μετρά πια και η ατομική ψυχική δύναμη τις κάθε αθλήτριας. Έδειξαν ότι μπορούμε να τον γυρίσουμε τον αγώνα, τον γυρίσανε και θέλει και λίγο τύχη.

Δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα. Δεν το παράτησε. Πάλεψε. Ήμαστε 2-1, δεν σημαίνει τίποτα. Ηρεμία 48 ώρες και πάμε στον 4ο τελικό».

Γιώτα : «Ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό»

Η κορυφαία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι αιωνίων Κατερίνα Γιώτα υπογράμμισε «Έχω πει ότι αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει μόνο από τον… Ολυμπιακό. Κι αυτό που με τσατίζει πραγματικά είναι ότι είμαστε πολύ καλύτερες απ’ ότι παίζουμε τώρα και πρέπει να το δείξουμε. Δεν γίνεται να παίζουμε στο 10%, 20%, 60%  αλλά στο 100% για να πάρουμε το πρώτάθλημα», είπε μετά το ματς κι όταν την ρωτήσαμε αν φοβήθηκε μετά το 1-2 ήταν ξεκάθαρη: «Δεν ήμουν σε κατάσταση για να φοβηθώ, αλλά ήμουν φοβερά εκνευρισμένη. Χάσαμε ένα σετ παρόλο που είχαμε μεγάλη διαφορά, είχαμε χάσει το προηγούμενο ματς με μια τραγική εμφάνιση κι ελπίζω ότι από δω και πέρα δεν θα το επαναλάβουμε».

Χριστοδούλου : «Κάναμε τα εύκολα δύσκολα»

Από την πλευρά της η αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε «Νομίζω σήμερα κάναμε τα εύκολα δύσκολα. Ώρες ώρες παλεύαμε με τον εαυτό μας αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι ενώ ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο όταν χάναμε με 1-2. Δεν θέλαμε να χάσουμε με τίποτα και νομίζω το αποδείξαμε.  Κρατάω  ότι η ομάδα στο τέλος έβγαλε ψυχή, το πίστεψε και διεκδίκησε τη νίκη που του αξίζει.

Όταν παίζεις σε τελικούς δεν επιτρέπεται να πέφτεις και να μην προσπαθείς να διεκδικείς κάθε μπάλα. Νομίζω αυτό κάναμε για κάποια σετ, το πληρώσαμε  και έπρεπε να παλέψουμε πάρα πολύ. Ελπίζω αυτό να μας γίνει ένα ακόμη δυνατό μάθημα για την συνέχεια και πλέον θέλουμε να τελειώσουμε την Τετάρτη τους τελικούς».

Ρούσης : «Θέλουμε να επιστρέψουμε στον Πειραιά»

Απογοητευμένος από την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός όταν και προηγήθηκε με 2-1 στο τρίτο σετ εμφανίστηκε ο τεχνικός των «πράσινων» Γιώργος Ρούσης.

«Έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι το βόλεϊ.  Κάναμε την προσπάθειά μας, τα δώσαμε όλα αλλά δεν μας πήγαν μερικά πράγματα, αλλά καταφέραμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Κομβικό για εμένα ήταν το 4ο σετ όπου είχαμε το ψυχολογικό αβαντάζ και το αφήσαμε να φύγει πολύ εύκολα. Στο ταϊ-μπρεϊκ είναι ρουλέτα,   όπως πήγε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να το πάρουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρούσης.

Όσο για τη συνέχεια τόνισε «Τα παιδιά κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια. Δεν τους νοιάζει που είναι αουτσάϊντερ. Θέλουν να παίξουν. Μένει μια τελευταία προσπάθεια για να επιστρέψουμε ξανά εδώ.  Θέλουμε να ξαναέρθουμε στο Ρέντη αλλά πρέπει να κάνουμε μια εμφάνιση όπως στον δεύτερο τελική ή και σήμερα».