ΔΙΕΘΝΗ

«Σήκωσε τα χέρια σου μόνο για μπλοκ» (φωτ.)

«Σήκωσε τα χέρια σου μόνο για μπλοκ» (φωτ.)

Το άθλημα του βόλεϊ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που χρηματοδότησε η ιταλική επιτροπή Fair Play με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Για δεκαετίες το βόλεϊ είναι βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κορίτσια, κορίτσια και γυναίκες που παίζουν βόλεϊ στην Ιταλία.

matteo_via

Η καμπάνια βασίστηκε σε μια σειρά από φωτογραφίες γυναικών και ανδρών διαφορετικών ηλικιών σε συνδυασμό με συνθήματα, που σχετίζονται με βόλεϊ, και λένε ‘όχι′ στη βία κατά των γυναικών.

«Στα μάγουλα των «μοντέλων», οι λωρίδες με ροζ κραγιόν, συμβολίζουν την αντίσταση και τον αγώνα που πολλές γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά για να μην υποκύψουν στους βασανιστές τους, να αντιδράσουν και να ξεπεράσουν τα χιλιάδες εμπόδια για το οποίο είναι διάσπαρτο το μονοπάτι.

Ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να υποστηριχθούν: αυτός ο τύπος βίας είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας και στην Ιταλία, δυστυχώς, είναι ακόμη πολύς δρόμος», αναφέρει το Δελτίο Τύπου.

antonella_via