ΔΙΕΘΝΗ

Σίλβα και Νικόλοβα έπιασαν το… τζακ ποτ στην ΚΟVO League!

Σίλβα και Νικόλοβα έπιασαν το… τζακ ποτ στην ΚΟVO League!

Δύο πρώην άσους της ΑΕΚ, οι διαγώνιες  Σίλβα και  Νικόλοβα επελέγησαν μεταξύ 38 υποψηφίων στα φετινά draft της νοτιοκορεατικής ΚΟVO League, που ολοκλήρωθηκαν σήμερα στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε  με τις 7 “εκλεκτές” των ομάδων να ανοίγουν ένα νέο “κεφάλαιο” στην καριέρα τους, “φουσκώνοντας” παράλληλα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η 33χρονη Γκιζέλε Σίλβα με τη διπλή υπηκοότητα (Κούβα/Αζερμπαϊζτάν) που τη σεζόν 2022-2023  με την “Ένωση” στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στην Κυπελλούχο Κορέας GS Caltex Seoul KIXX.

Επόμενη αθλήτρια γνώριμη στο ελληνικό κοινό από τις περσινές εμφανίσεις της με την ΑΕΚ στην Volleyleague γυναικών είναι η Βουλγάρα Μέρελιν Νικόλοβα. Αν και νεαρότερη όλων των υποψηφίων η 21χρονη διαγώνια (1.88μ) κερδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Gimcheon Korea Expressway Hi-Pass και θα αποτελέσει φέτος το “βαρύ πυροβολικό” της ομάδας.

Tέλος η περσινή φιναλίστ πρτωταθλήματος Incheon Heungkuk Life Pink Spiders, ομάδα του πρώην ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Ιταλού Μαρτσέλο Αμποντάντζα, επέλεξε την 25χρονη Τουρκάλα πρώην διαγώνια της γερμανικής Σβέριν, Tutku Burcu (1.92μ).

Οι υπόλοιπες “εκλεκτές” της ΚΟVO-League 2024-2025

Gwangju Pepper Savings Bank AI PEPPERS: Barbara Đapić (Κροατία, 1.91μ, Διαγώνια)
Daejeon JungKwanJang Red Sparks: Banya Bukilic (Σερβία, 1.98μ, Διαγώνια)
Hwaseong IBK Altos: Viktoriia Danchak (Ουκρανία, 1.91μ, Διαγώνια)
Suwon Hyundai Hillstate: Laëtitia Moma Bassoko (Καμερούν, 1.84μ, Διαγώνια)
Ο πρώτος μισθός των γυναικών είναι 250.000 δολάρια, ενώ για το δεύτερο έτος ή περισσότερο που ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους με άλλη ή την ίδια ομάδα θα λαμβάνουν 300.000 δολάρια.
Photos: facebook.com/kovopr