ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Silver European League: Λύγισε η Κύπρος στην πρεμιέρα

Silver European League: Λύγισε η Κύπρος στην πρεμιέρα

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική Γυναικών της Κύπρου που στην πρεμιέρα του Silver League, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 (25-18, 25-19, 25-27, 25-19) από το Ισραήλ στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη κοίταξαν στα μάτια τις Ισραηλινές, οι οποίες με όπλο την εμπειρία απέδρασαν με το διπλό.

Επόμενη υποχρέωση για την Κύπρο ο αγώνας με την Γεωργία πάλι στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου την Τρίτη 04 Ιουνίου 2019.

Γ. Νικολάκης: «Μπράβο στις κοπέλες – Θέλουμε υπομονή»

Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Γιάννης Νικολάκης ανέφερε: «Ααν πρώτη εικόνα χωρίς φιλικά νιώθω ικανοποίηση γιατί αγωνιστήκαμε με μια ομάδα με εμπειρία και που διαθέτει παίκτριες υψηλού επιπέδου. Εμείς παλέψαμε και δοκιμάσαμε κάποια σχήματα. Μπράβο στα παιδιά, νομίζω θα ήταν διαφορετικά εάν είχαμε ένα – δυο φιλικά. Θέλει υπομονή η προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία, δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια, νομίζω ήμασταν ανταγωνιστικοί». Σε ερώτηση εάν επηρέασε ο τρόπος που χάθηκε το δεύτερο σετ, ο κ. Νικολάκης είπε ότι δεν έπαιξε ρόλο, αφού πήραμε το τρίτο με ανατροπή». Για τα επόμενα παιχνίδια με Γεωργία και Ρουμανία ο Έλληνας προπονητής τα χαρακτήρισε «δύσκολα αφού είναι πολύ υψηλού επιπέδου ομάδες με εμπειρία και εμείς θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό σαν Ομοσπονδία και Εθνική ομάδα»

ΚΥΠΡΟΣ(Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Εβ. Λεωνίδου, Στ. Ιωάννου, Χαραλάμπους, Ιορδάνους, , Ζακχαίου, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Αλλαγές: Σταυρινίδου, Ι. Λεωνίδου, Δημητρίου, Στυλιανού – Λίμπερο: Δαϋίδ.

IΣΡΑΗΛ: (G.CUCCARINI):, Velikiy Τamar, Jaloba Devash, Malik, Saada Elta – Λίμπερο: Zilberman – Αλλαγές: Benjamin – Λίμπερο: Shir On May.

Στον άλλο αγώνα του Α’ Ομίλου η Ρουμανία κέρδισε τη Γεωργία με 3-0 σετ (25-14, 25-14, 25-20).

Η βαθμολογία με το πέρας της 1ης αγωνιστικής διαμορφώθηκε ως εξής:

`1. Ρουμανία 03

2. Ισραήλ 03

3. Κύπρος 00

4. Γεωργία 00