BEACH VOLLEY

Συνέντευξη Τύπου Xanthi Grand Slam: Η Ξάνθη κάνει θεσμό το μπιτς βόλεϊ στη Θράκη

Συνέντευξη Τύπου Xanthi Grand Slam: Η Ξάνθη κάνει θεσμό το μπιτς βόλεϊ στη Θράκη

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ξάνθης δόθηκε και επίσημα η έναρξη του Xanthi Grand Slam.

Με τους αγώνες των προκριματικών στις γυναίκες να βρίσκονται σε εξέλιξη, διεξήχθη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Ξάνθη η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Xanthi Grand Slam.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια η πόλη της Ξάνθης φιλοξενεί τουρνουά του Πανελληνίου σιρκούι και μετά την περσινή επιτυχία, ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδόνιας-Θράκης και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έφεραν το κορυφαίο τουρνουά του καλοκαιριού στην πλατεία Δημοκρατίας πιο αναβαθμισμένο από ποτέ.

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης Μανώλης Τσέπελης αναφέρθηκε στη βούληση του Δήμου Ξάνθης στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων στη πόλη και έκανε κάλεσμα σε όλη τη Θράκη να έρθει για να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις στην συνέντευξη Τύπου:

Μανώλης Τσέπελης (Δήμαρχος Ξάνθης): «Σας καλωσορίζω στη Ξάνθη σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του μπιτς βόλεϊ. Πέρσι δείξαμε ότι μας αξίζει να φιλοξενήσουμε και πάλι αυτή τη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χαρά και διασκέδαση στο κόσμο που έχει περάσει δύσκολα. Βέβαια δίνουμε σημασία και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Βούλησή μας είναι να δημιουργήσουμε αθλητικό τουρισμό διοργανώνοντας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και έχουμε δώσει μεγάλο βάρος.

Αυτή η διοργάνωση δεν είναι μόνο για την πόλη της Ξάνθης αλλά για όλη τη Περιφέρεια. Από την Δράμα ως την Ορεστιάδα καλώ όλο το κόσμο να έρθει και να απολαύσει όμορφο θέαμα. Είναι ανάγκη να στηρίξουμε ανάλογες διοργανώσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Παρακαλώ τους γονείς, αξίζει να κάνουν ένα μικρό ταξίδι για να δουν από κοντά τα παιδιά τους ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Σουά Μπεκίρ Ογλού Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ξάνθης: «Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ξάνθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Με τον κ. Φανουράκη ξεκινήσαμε πέρσι για να φέρουμε το μπιτς βόλεϊ στην πόλη μας και νομίζω ότι η επιλογή μας δικαιώθηκε απόλυτα. Θέλω να ευχηθώ ως παλιός παίκτης καλή δύναμη στους αθλητές χωρίς αθλητές και να έχουμε ένα όμορφο τετραήμερο στους αγώνες»

Μανώλης Φανουράκης Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ξάνθης: «Σας καλωσορίζω κι εγώ από την πλευρά μου στην Ξάνθη. Ο Δήμαρχος το έθεσε πολύ σωστά καθώς η πλατεία Δημοκρατίας στέκεται ισάξια στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Αριστοτέλους. Πλέον και η δική μας πλατεία αποκτά τη δική της ιστορία.
Ο Δήμος Ξάνθης επενδύει στον αθλητικό τουρισμό και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Μια ενωμένη γροθιά μπορεί να κερδίσει πολλά και έτσι είναι ο Δήμος Ξάνθης υπό τον Μανώλη Τσέπελη. Να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς χορηγούς που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια  δίνοντας σημαντική βοήθεια. Να καλωσορίσω τους αθλητές και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση και για την τοπική οικονομία. Δίνουμε ραντεβού από τώρα για την επόμενη χρόνια».
Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης: «Το Xanthi Crand Slam είναι μια εμβληματική διοργάνωση και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη αποφασίσαμε να γίνουμε συνδιοργανωτές γιατί δίνει χαρά σε όλους. Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται φέρνοντας τη δράση στην πόλη και γι αυτό ευχαριστούμε τον Δήμο αλλά και την Ομοσπονδία γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και να συνεχιστεί για πολλά χρόνια αυτή η διοργάνωση».
Ειρήναρχος Κεμανετζής Πρόεδρος ΕΣΠΕΘΡ: «Ως πρόεδρος της τοπικής Ένωσης αισθάνομαι οικοδεσπότης και θέλω να καλωσορίσω τους αθλητές και τους φίλους του αθλήματος που θα έρθουν στην πόλη αλλά και τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη που επέλεξαν την Ξάνθη. Ο δήμος Ξάνθης είναι πρωταθλητής στις μαζικές εκδηλώσεις και είναι πολύ τιμητικό που επέλεξε και το μπιτς βόλεϊ. Τίποτα δεν χαρίζεται κι αν πέρσι δεν υπήρχε αυτή η επιτυχία θα υπήρχαν πολλοί μνηστήρες. Φέτος είμαι σίγουρος ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο ο πήχης γιατί υπάρχει πλέον και η εμπειρία, Καλή επιτυχία στους αθλητές και καλώ τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει σπουδαίο θέαμα από κοντά».

Ελένη Καζάκου μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ: «Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σ’ αυτή την πόλη και θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια που  στηρίζουν αυτή τη διοργάνωση. Στη λογική της ΕΟΠΕ είναι η αποκέντρωση και γι’ αυτό η Ξάνθη που πέρσι έκανε ένα πολύ πετυχημένο τουρνουά παραμένει και φέτος στο καλεντάρι. Στην αρχόντισσα της Θράκης και την πόλη με τα χίλια τα χρώματα είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε και φέτος επιτυχία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς».

Ιάσων Κανέλλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για 2η σερί χρονιά γίνεται εδώ ένα τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Είναι ο δεύτερος σταθμός μετά τη βροχερή πλατεία Αριστοτέλους, κι αυτό που θυμάμαι από πέρσι, εκτός από την κατάκτηση του τουρνουά, ήταν οι γεμάτες κερκίδες από το πρωί, κι ανυπομονώ για να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους χορηγούς μας, το Lipton Ice Tea, το Alex the fresh pasta, το Bourbon speciality coffees και το beacharo».

Γιώργος Τερζόγλου: «Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που έρχεται για 2η χρονιά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην πόλη μας και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω μπροστά σε φίλους και συγγενείς. Πέρσι ο Ιάσωνας με κέρδισε στο ημιτελικό, φέτος τον πήρα μαζί μου και είμαι σίγουρος ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα υπάρχει τεράστια οργανωτική επιτυχία. Πέρσι ήταν ίσως το πιο πετυχημένο τουρνουά με τον κόσμο να το αγκαλιάζει και να δίνει ένα διαφορετικό χρώμα»

-Αν σας ακούει ένα νέο παιδί γιατί να επιλέξει το μπιτς βόλεϊ;

Γιώργος Τερζόγλου: «Τι βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ είναι τρόπος ζωής. Μπορεί να εκτονώνεται κανείς χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή, να κοινωνικοποιείται και να απολαμβάνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι».

Ιάσων Κανέλλος: «Είναι πολύ ωραίο άθλημα για όλες τις ηλικίες. Είναι εναλλακτική μορφή άσκησης, αλλά και για μικρά παιδιά είναι εξαιρετικό σπορ για να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό»

-Σας εξυπηρετεί ο χώρος της πλατείας ή θα ήταν προτιμότερο να γίνονται οι αγώνες στην παραλία;
Γιώργος Τερζόγλου: «Προσωπικά αλλά νομίζω ότι και για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπιτς βόλεϊ το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εύκολη πρόσβαση τον κόσμο και να δίνουμε χαρά στα παιδιά. Άρα η επιλογή να γίνονται αγώνες στις κεντρικές πλατείες είναι πολύ καλή».

Χριστίνα Καρολίδου χορηγός του Xanthi Grand Slam: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βοηθάω κι εγώ σ’ αυτήν τη αθλητική δραστηριότητα στον Δήμο μας. Πέρσι υπήρχε μεγάλη επιτυχία και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έρχονται οικογένειες κι από παρακείμενους νομούς. Εύχομαι και φέτος να εξελιχθεί το ίδιο πετυχημένα ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες των επαγγελματιών της πόλης μας»

Κώστας Κούσης χορηγός του Xanthi Grand Slam: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι έχουν συμβάλει σ’ αυτήν τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Η πόλη έχει ανάγκη από τέτοια μεγάλα γεγονότα έτσι ώστε να προβάλλεται όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να φέρνει κόσμο στην περιοχή μας. Θα είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία και ως επιχειρηματίες θα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες».