DARK ROOM

Σύνταξη στα 45 (φωτό)!

Σύνταξη στα 45 (φωτό)!

Η Βραζιλιάνα πασαδόρος Hélia Rogério de Souza “Fofao” γιόρτασε πριν από λίγες μέρες τα 45α της γενέθλια και λίγους μήνες πριν… συνταξιοδοτηθεί, έγινε η μακροβιότερη εν ενεργεία Ολυμπιονίκης της «χώρας του καφέ» και πιθανότατα του παγκόσμιου βόλεϊ.

Fofão-Helia-Souza-2               Fofão-Helia-Souza                fofao_fener
Γεννημένη στις 10 Μαρτίου του 1970 στο Σάο Πάολο, η “Φοφάο” όπως είναι γνωστή για τα φουσκωτά της μάγουλα , λόγω της ομοιότητας με τον χαρακτήρα παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής της δεκαετίας του ’80, η πασαδόρος της Rexona αναμένεται να αποχωρήσει τον Μάϊο από την ενεργό δράση.

Πίσω της η πρώην σουπερστάρ της τουρκικής Φενερμπαχσέ, θα αφήσει κληρονομιά στο νέο αίμα του βραζιλιάνικου βόλεϊ, αμέτρητες διακρίσεις και τίτλους μεταξύ των οποίων και τρία ολυμπιακά μετάλλια (1 χρυσό, δυο χάλκινα).

fofao_fenerbahce
«Η Φοφάο είναι η αθλήτρια που εμπνέει τους άλλους με το πάθος της σε ό,τι κι αν κάνει. Είναι μία παίκτρια που θέλει πάντα να είναι στο βόλεϊ και για αυτό θα αποτελεί πάντα παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά του αθλήματος» υποστήριξε ο προπονητής της στην ομάδα και ομοσπονδιακός τεχνικός της ανδρικής «σελεσάο», Μπερναρντίνιο.

Το τελευταίο «αντίο» της «Φοφάο» πάντως θα έχει υπερατλαντικό… χαρακτήρα, καθώς θα ηγηθεί της ομάδας της από 5-10 Μαϊου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της Ελβετίας.