DARK ROOM

«Σκίζει» στις ΗΠΑ η Στράντζαλη

«Σκίζει» στις ΗΠΑ η Στράντζαλη

Από διάκριση σε διάκριση βαδίζει η διεθνής ακραία του Πανεπιστήμιου του Μαϊάμι, καθώς με άλλες δύο συμπαίκτριες της φιγουράρουν στη λίστα των κορυφαίων του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ για το 2015.

strantzali_olga_5

Λίγες ώρες μετά την όποια πικρία προκάλεσε ο χθεσινός αποκλεισμός  της Νίκης Αιγινίου στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ηρακλή, οι επιτυχίες της Όλγας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού “πλημμυρίζουν” με χαρά και υπερηφάνεια την οικογένεια της και αποτελούν “βάλσαμο” στους πόνους του τεχνικού Θανάση Στράντζαλη, που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας, μετά την επέμβαση που έκανε τα περασμένα Χριστούγεννα στον αχίλλειο τένοντα.

OLGA_STRANTZALH 2

Η δευτεροετής Ελληνίδα φοιτήτρια του Miami University και οι συναθλήτριές της Τέιλορ Σκοτ και Χάλει Τέμπλετον συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ομάδα  του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος All-ACC Academic για το 2015 και τιμήθηκαν πρόσφατα σε ειδική τελετή.

Με συνολικά 51 άσους η Όλγα Στράντζαλη  είναι πρώτη στην κατηγορία του ACC για το 2015 , έχοντας το εξαιρετικό ποσοστό των 0,44 άσων ανά σετ, επίδοση που την κατατάσσει 17η στη χώρα.

olga_strantzali_2

Πέρα όμως από το “φονικό” σερβίς της Στράντζαλη, που πλέον είναι γνωστό στους αντιπάλους του Μαϊάμι,  η ταλαντούχα ακραία οδηγεί την ομάδα της με συνολικά 363 επιθέσεις στη σεζόν, ποσοστό δηλαδή 3,16 ανά σετ.

Το 2015 όμως η Στράντζαλη, που “μέτρησε” συνολικά 8 double-doubles στην σεζόν, έπαιξε  από τα καλύτερα παιχνίδια βόλεϊ της καριέρας της.

olga_strantzali 4

Ως “highlights” της διεθνούς Ελληνίδας θεωρούνται τα ματς με  Wake Forest στις 22 Νοεμβρίου και με Marquette στις 5 Σεπτεμβρίου, κόντρα στα οποία η κόρη του Θανάση Στράντζαλη σημείωσε έξι άσους και 24 επιθέσεις αντίστοιχα.

Πέρα όμως από τις υψηλές αγωνιστικές της επιδόσεις η Θεσσαλονικιά άσος και μία από τις πολλές πρέσβειρες του ελληνικού βόλεϊ στις ΗΠΑ, τα πάει θαυμάσια και στις ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις, έχοντας  εξαιρετικούς βαθμούς στα μαθήματά της στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, όπου σπουδάζει Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία.

Φωτό: Facebook