ΔΙΕΘΝΗ

«Σκούπισαν» την Γαλατά και συνεχίζουν στα πλέι οφ Ανθή, Στέλλα

«Σκούπισαν» την Γαλατά και συνεχίζουν στα πλέι οφ Ανθή, Στέλλα

Στην επόμενη φάση των πλέι οφ της τουρκικής Λίγκας γυναικών προκρίθηκε σήμερα η Αϊντίν των διεθνών μας, Βασιλαντωνάκη, Χριστοδούλου που στον β’ αγώνα αγώνα για τις θέσεις 5-8 της κατάταξης επικράτησε και στην Κωνσταντινούπολη με 3-0 (25-21, 25-23, 25-23 ) σετ της ισχυρής Γαλατασαραϊ.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη στο επιβλητικό “Μπουρχάν Φελέκ” η ομάδα των Ελληνίδων άσων κυριάρχησε στο σερβίς, έχοντας τους διπλάσιους άσους από τη γηπεδούχο (8-4) πανηγύρισε έστω και δύσκολα, στις λεπτομέρειες, τη σπουδαία νίκη πρόκριση.

Στον αγώνα, όπου δεν χρησιμοποιήθηκε η διεθνής μας πασαδόρος, Στέλλα Χριστοδούλου η ομάδα του Αϊδινίου είχε τοπ σκόρερ με 25 πόντους την Μεριέμ, ενώ η Ανθή Βασιλαντωνάκη πρόσθεσε άλλους 12 πόντους για τις φιλοξενούμενες, έχοντας 9/23επ., 1 μπλοκ, 2 άσους. Για την “Γαλατά” η Ρωσίδα Κοσέλεβα σημείωσε 16 πόντους.

Έτσι μετά το πρόσφατο 3-1 σετ της Αϊντίν στον πρώτο αγώνα της σειράς η ομάδα των Χριστοδούλου, Βασιλαντωνάκη, προκρίθηκε με δύο νίκες στην επόμενη φάση, έχοντας 6 βαθμούς, όσους και η Νιλουφέρ.

Η αναμέτρηση της Νιλουφέρ με την Γεσιλούρτ, που θα έπρεπε να παιχτεί σήμερα για τις θέσεις 5-8 των πλέι οφ  ακυρώθηκε όταν η πρωταθλήτρια του φετινού Cev Cup, Γεσιλούρτ ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί, λόγω κρουσμάτων covid-19. Έτσι η νίκη κατοχυρώθηκε με 3-0 σετ, άνευ αγώνα, υπέρ της Νιλουφέρ που θα αντιμετωπίσει για τις θέσεις 5-6 των πλέι οφ την παρέα της Βασιλαντωνάκη.