ΔΙΕΘΝΗ

«Σκούπισε» τον τίτλο η Δρέσδη

«Σκούπισε» τον τίτλο η Δρέσδη

Η γερμανική γυναικεία ομάδας της Δρέσδης διατήρησε τα σκήπτρα στη Bundesliga, καθώς μετά από συγκλονιστικό τελικό περίπου 2,5 ωρών στη “Margon Arena” έκαμψε με 3-2 (28-26, 17-25, 23-25, 27-25, 15-12) σετ την σθεναρή αντίσταση της φιλοξενούμενης παρέας των “δικών” μας Κυπελλούχων από τη Στουτγκάρδη, Παπαφωτίου, Αθανασόπουλου και με 3-0 νίκες παρέμεινε στο θρόνο της.

Μετά το “σπάσιμο” της έδρας της η Στουτγκάρδη ήρθε στη Δρέσδη αποφασισμένη να παλέψει στον 4ο τελικό για τη νίκη που θα την κρατήσει “ζωντανή” στο κυνήγι του τίτλου. Με την εξαιρετική Παπαφωτίου να παίζει βασική οι φιλοξενούμενες βρέθηκαν να προηγούνται με 2-1 σετ, προκαλώντας ψυχρολουσία στην εξέδρα των 3.000 φίλων της “οικοδέσποινας”. Όπως όμως και στο 1ο σετ η πρωταθλήτρια Γερμανίας κατάφερε στις λεπτομέρειες να πάρει το σετ και να στείλει τον τελικό στο 5ο σετ.

Εκεί η Στουτγκάρδη έδειξε αποφασισμένη να φτάσει στη νίκη, καθώς με όπλο της το σερβίς και την εξαιρετική ανάπτυξη παιχνιδιού της Παπαφωτίου, που τέλειωσε το ματς με 8 πόντους (2/3 επ., 4 άσους, 2 μπλοκ) βρέθηκε μπροστά με  9-6 και 12-10 χάρις στις επιθέσεις της τοπ σκόρερ με 26 πόντους, Σαντόρ. Στη συνέχεια κάποια λάθη των φιλοξενούμενων τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Δρέσδη, που με πρόσωπο στα τελευταία λεπτά του αγώνα την διεθνή του Καναδή, Σανίς Μαρσέλ (17π) έφτασε με 15-12 στην ανατροπή και πανηγύρισε ξέφρενα τον 4ο τίτλο της ιστορίας της.

Και για την Στουτγκάρδη όμως του β’ τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου και της διεθνούς πασαδόρου Αθηνάς Παπαφωτίου η χρονιά είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της η Allianz MTV, από την περσινή 9η θέση της κατάταξης, με την πολύτιμη συνεισφορά του ελληνικού στοιχείου, άγγιξε το νταμπλ, καθώς ήταν φιναλίστ στη Bundesliga και Κυπελλούχος Γερμανίας.