BEACH VOLLEY

ΣΟΚ! Ολλανδός διεθνής βίασε 12χρονη

ΣΟΚ! Ολλανδός διεθνής βίασε 12χρονη

Ο 21χρονος πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ, Στέφεν Φαν ντε Βέλντε που κατηγορείται από τις αγγλικές αρχές για τον βιασμό 12χρονης Βρετανίδας, ομολόγησε σήμερα την ενοχή του και μέχρι το Μάρτιο αναμένεται η καταδίκη του για συνολικά τρεις κατηγορίες.

Ο σχεδόν δίμετρος (1.99μ) παρτενέρ του Μπέλε και πρώην συμπαίκτης του θρυλικού Νούμερντοορ στην άμμο, όπως παραδέχθηκε τις τελευταίες ώρες ενώπιον του δικαστηρίου Aylesbury Crown Court στην Αγγλία, το καλοκαίρι του 2014 μετέβη από την πατρίδα του και συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ στο Μίλτον Κέινς για να συναντηθεί με ένα 12χρονο κορίτσι, που είχε γνωρίσει στο Facebook.

Σύμφωνα με την ομολογία του πρωταθλητή των “οράνιε” κατά την παρουσία του τον περασμένο Αύγουστο στην Μ. Βρετανία βίασε δύο φορές την ανήλικη κοπέλα, μία κοντά στη λίμνη Furzton και μία ακόμη φορά σε μία διεύθυνση στο Μίλτον Κέινς. Μετά την πράξη του ο Φαν ντε Βέλντε, που θα καταδικαστεί τον προσεχή Μάρτιο από την αγγλική δικαιοσύνη,  επέστρεψε στην Ολλανδία, όπου συνελλήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, κατόπιν της έκδοσής του από τις αρχές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το CBBC Newsround ότι περισσότερο από τα τρία τέταρτα των παιδιών ηλικίας 10 έως 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν προσωπικούς λογαριασμούς στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα κι αν είναι κάτω του ορίου ηλικίας των 13 ετών.