ΔΙΕΘΝΗ

Σούπερ ήρωας του VNL ο Λεόν με 13 άσους, 3 ρεκόρ (vid)

Σούπερ ήρωας του VNL ο Λεόν με 13 άσους, 3 ρεκόρ (vid)

“Άστραψε και βρόντηξε” η Πολωνία στο 3-0 επί της Σερβίας για τη 2η αγωνιστική του Volleyball Nations League ανδρών (28/5-27/6 2021), στο Ρίμινι, όπου στον αγώνα των δύο προσεχών αντιπάλων της Εθνικής μας στα τελικά του Eurovolley, ένας εξωπραγματικός Λέον με 13 άσους του “έσπασε” 3 νέα ρεκόρ στο θεσμό.

Βγαλμένος από κόμικς των ηρώων της “Marvel” έμοιαζε απόψε ο Πολωνοκουβανός  σουπερστάρ, Βιλφρέντο Λεόν, που με τους 13 άσους του, όχι  μόνο έκανε “σμπαράλια” την υποδοχή των Σέρβων, αλλά συνέτριψε και το προηγούμενο ρεκόρ των 7 άσων που σημείωσαν το 2010 ο Αυστραλός Σάμουελ Γουόκερ στη νίκη επί της Βραζιλίας και ο Ιάπωνας Γιουτζι Νισίντα εναντίον της Βουλγαρίας.

Παράλληλα στο γήπεδο της κοσμοπολίτικης έδρας της Αδριατικής σημειώθηκαν άλλα δύο νέα ρεκόρ στην βραχύβια ιστορία του VNL. Συγκεκριμένα τα απόδοση 135,6 km / h που έφτασε το σερβίς του Λεόν,  ξεπέρασε τα 134 km / h του αντίστοιχου σερβίς του Ιταλού, Ιβάν Ζαίτσεφ στη διοργάνωση του 2018, ενώ η Πολωνία με συνολικά 17 άσους στο ματς, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 14 άσων που κατείχε η Ιταλία με τη νίκη 3-2 έναντι της Βραζιλίας το 2018.

Πέρα όμως από τα ρεκόρ, ατομικά και ομαδικά, η Πολωνία, μολονότι παρατάχθηκε με διαφορετική επτάδα σε σχέση με την χθεσινή πρεμιέρα, ήταν ανώτερη σε επίθεση – μπλοκ και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Σέρβους, που χωρίς τον Ούρος Κοβάτσεβιτς και αλλαγή τον τοπ σκόρερ της πρεμιέρας, Λούμπουριτς, πρόβαλλαν αντίσταση μόνο στο α’ σετ.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 26 πόντους εκ των οποίων οι μισοί άσοι ο ρέκορντμαν Βιλφρέντο Λεόν, ενώ ακολούθησε με 17 στο ντεμπούτο του στο θεσμό, ο Καμίλ Σέμενιουκ. Για την ομάδα του τεχνικού Κόβατς, τους πόντους του Λεόν έπιασαν μαζί οι Ποντράσκανιν και Ίβοβιτς, καθώς σημείωσαν αμφότεροι από 13π.

Δηλώσεις

Καμίλ Σέμενιουκ (Διεθνής Πολωνίας): “Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι αγώνων με την Εθνική Ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι επειδή κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Προφανώς, μπορούμε ακόμα κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα, αλλά τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε στις προπονήσεις για να το βελτιώσουμε . Έτσι, ελπίζουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια του VNL. ”

Μάρκο Ποντράσκανιν (Διεθνής Σερβίας): “Όταν κοιτάζω το αποτέλεσμα φαίνεται άσχημο για την ομάδα μου, γιατί δεν πήραμε ούτε έναν βαθμό. Αλλά νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά, μόνο η διαφορά – κατά τη γνώμη μου – ήταν το σερβίς του Λεόν. Προσωπικά γνωρίζω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο – έπαιξα μαζί του για δύο χρόνια. Σήμερα όμως έκανε τη διαφορά, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς. Κάθε σετ που χάσαμε τη διαφορά στους πόντους ήταν ο αριθμός των άσσων του. Το κλειδί για τη νίκη της Πολωνίας ήταν το σέρβις του Λεόν. Διαφορετικά, παίξαμε έναν πολύ καλό αγώνα. ”