ΔΙΕΘΝΗ

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το «σήκωσε» και… ζαλισμένος ο Λεόν για την Περούτζια

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το «σήκωσε» και… ζαλισμένος ο Λεόν για την Περούτζια

H Περούτζια κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας στο F4 του Κάλιαρι επικρατώντας με 2-3 (25-20, 22-25, 25-23, 22-25, 8-15) της Λούμπε Τσιβιτάνοβα στον τελικό της διοργάνωσης, όπου σε ένα σημείο του αγώνα ο Κουβανοπολωνός σουπερτάρ των νικητών “πάγωσε” όλο το γήπεδο, όταν έμεινε για κάποια δευτερόλεπτα ακίνητος στο τάραφλεψ χωρίς τις αισθήσεις του. Την 3η θέση κατέκτησε η Τρεντίνο.

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Ουκρανός παίκτης της Περούτζια Όλεγκ Πλοτνίτσκι , ο οποίος αντικατέστησε τον Polvn;o Καμίλ Σεμενιούκ στο 3ο σετ και με 8 από τις 12 επιθέσεις (67%) , 3 άσους “καθάρισε” για την ομάδα του στο τάι μπρέικ με 3/3 επίθεση και 2 μπλοκ. Τον τίτλου του τοπ σκόρερ μοιράστηκαν με 21 πόντους ο Πορτορικανός άσος, Γκαρσία της Λούμπε Τσιβιτανόβα και ο Βιλφρέντο Λεόν (19/ 28 επιθέσεις , 68%, 1 μπλοκ, 1 άσο), ο οποίος στο 5-12 του 5ου σετ “είχε άγιο”!

Μετά από επίθεση πίσω από τα 3 μέτρα που επιχείρησε προσγειώθηκε στο τερέν με τα δυο του πόδια, αλλά λόγω του ιδρώτα που υπήρχε στο τάραφλεξ από προηγούμενη προσπάθεια του Πλοτνίσκι, γλίστρησε, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού στο έδαφος και έμεινε αναίσθητος για περίπου μισό λεπτό, προκαλώντας σοκ σε συμπαίκτες, αντίπαλους και θεατές.

Με τη βοήθεια των γιατρών του συλλόγου, ο Λεόν ανέκτησε τις αισθήσεις του και μετά από δύο λεπτά έσπευσε να καθησύχάσει όλους όσους είχε τρομάξει. Φυσικά, για το υπόλοιπο του αγώνα έμεινε στον πάγκο, αλλά μετά το τελευταίο σφύριγμα έτρεξε να πανηγυρίσει τη νίκη με τους συμπαίκτες του.Μέχρι την τελετή απονομής, ο Λεόν ανάρρωσε πλήρως και, ως αρχηγός, ήταν ο πρώτος που “σήκωσε” το βαρύτιμοπ τρόπαιο και στ6η συνέχεια μετέβη για εξετάσεις σε τοπικό νοσοκομείο!

Η Περούτζια κέρδισε το Σούπερ Καπ Ιταλίας για τέταρτη φορά στην ιστορία και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2019, 2020, 2022), ενώ κέρδισε την Τσιβιτάνοβα για δεύτερη φορά μέσα σε έξι ημέρες, έπειτα από το εκτός έδρας  1-3 για την ιταλική Λίγκα.

Την 3η θέση κατέλαβε η Τρεντίνο επικρατώντας με  3-1 (25-14, 23-25, 33-31, 25-18) σετ της Μόντενα.