ΔΙΕΘΝΗ

Σούπερ Καπ Κύπρου: «Το σήκωσε» ο Νικολάκης για την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως – Πρώτος τίτλος μετά από 30 χρόνια

Σούπερ Καπ Κύπρου: «Το σήκωσε» ο Νικολάκης για την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως – Πρώτος τίτλος μετά από 30 χρόνια

Τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας της πανηγυρίζει εδω και λίγες ώρες η φιλόδοξη κυπριακή Ολυμπιάδα Νεαπόλεως του δικού μας, Γιάννη Νικολάκη, η οποία στον χθεσινό τελικό του Σούπερ Καπ Κύπρου επιβλήθηκε στο “Λευκόθεο” με 3-2 σετ (25-15, 25-13, 18-25, 22-25, 15-10) σετ του νταμπλούχου Property Gallery Απόλλωνα και έστειλε μύνημα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο της ομάδας της Λευκωσίας , έπειτα από 30 χρόνια και παρθενικό Super Cup για τον πολυνίκη Έλληνα τεχνικό έπειτα από 7 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα στην καριέρα του.

Σε ένα ακόμη συγκλονιστικό ματς των δύο ομάδων, που την περσινή σεζόν σχεδόν όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια κρίθηκαν στα 5 σετ, η ομάδα της Νεάπολης, με την αύρα του τουρνουά “Νομίκεια 2022” της Σαντορίνης ήταν εκρηκτική στο ξεκίνημα του τελικού και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Στη συνέχεια η ομάδα της Λεμεσού, στο ντεμπούτο της Ευφροσύνης Αλεξάκου με τα χρώματα των πρωταθλητριών Κύπρου, έδειξε χαρακτήρα  και με τεράστια ψυχιοκά αποθέματα ισοφάρισε σε 2-2. Τα πάντα, ωστόσο κρίθηκαν στο τάϊ – μπρέικ όπου παρά το αρχικό προβάδισμα 5-1 της ομάδας του Γιάννη Γιαπάνη, η γνώριμη στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη θητεία της στον Άρη, πήρε την ομάδα πάνω της και αφού η Ολυμπιάδα προσπέρασε με 9-8 με 15-10 η ομάδα της Νεάπολης έφτασε στην κατάκτηση του παρθενικού τίτλου του τμήματος έπειτα από 30 χρόνια, σκορπώντας ικανοποίηση στον πρόεδρο – χορηγό Αλέξη Χαραλαμπιδη και τους φιλάθλους της Ολυμπιάδας.

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς μαζί με τον Α Αντιπρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρα Κώστα Κωνσταντίνου και τον Γενικό Γραμματέα Σάββα Χριστοδούλου.

Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Στυλιανού,Λάμπρου, Λαβρούκ, Nogueras,Αλεξάκου,Ventura,- Λίμπερο: Δαϋίδ, Ζακχαίου – Αλλαγές: Χατζηκωνστάντα, Χριστοφόρου, Φώτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Mudritskaya, Ηudima, Κωνσταντίνου, Drodz, Ριαλά, Λεωνίδου – Λίμπερο: Κούτα, Χριστοφόρου – Αλλαγές: Vela, Donchuk, Μανίταρου.