Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στα «πράσινα» το ντέρμπι του Έβρου

Στα «πράσινα» το ντέρμπι του Έβρου

Τη ρεβάνς για την ήττα του στην Αλεξανδρούπολη πήρε ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κόντρα στον Εθνικό. Οι «πράσινοι» του Γιόχαν Ίσακσον παρά την απουσία του Αμπουϊλα επικράτησαν με 3-1 του Εθνικού σε φιλικό που φιλοξενήθηκε στο Νικόλαος Σαμαράς αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας πανηγύρισε ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας καθώς απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έδειξε καλύτερα στοιχεία φθάνοντας στο 3-1.

Στην 2η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων οι «πράσινοι» απέδωσαν καλό βόλεϊ και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου τους που βρέθηκαν στο «Νικόλαος Σαμαράς».

Ο Γιόχαν Ίσακσον ξεκίνησε το παιχνίδι με πασαδόρο τον Γιάννη Σκαρλατίδη, ακραίους τους Βουκασίνοβιτς, Ριζόπουλο, κεντρικούς τους Χήρα, Μίλιτς, διαγώνιο τον Γκούσταφσον και λίμπερο τον Κωνσταντινίδη.

Από την άλλη ο Σάκης Μουστακίδης έχοντας εκτός τον Άντριτς ξεκίνησε με τον Κασαμπαλή στην πάσα, τους Ανέστη και Κώστα Δαλακούρα ακραίους, τους Κιόση, Τουριανιν κεντρικούς διαγώνιο τον Ίλιτς και λίμπερο τον Δαρίδη. Παράλληλα ο τεχνικός των «κυανολεύκων» δοκίμασε στον αγώνα και τον Βούλγαρο διαγώνιο  Κράτσεφ.

Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι του Εθνικού ξεκίνησαν καλύτερα από τον ΑΟΟ που είχε προβλήματα στην υποδοχή και έτσι με το 21-25 έγινε το 0-1.

Ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς οι «πράσινοι» φρόντισαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 19-19 όμως ο Βουκασίνοβιτς και ο Πέτρογλου έδωσαν τις λύσεις κάνοντας το 25-20 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες έδειξαν πάθος και μαχητικότητα με τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας να έχει το προβάδισα από τα μισά και έπειτα και με το 25-22 με άσο του Πέτρογλου έκανε το 2-1.

Στο επόμενο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, απέκτησαν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας και έφθασε στο 25-18 με μπλοκ του Πεντίδη  έγινε το 3-1.

Τέλος παίχτηκε και ένα τάι μπρέικ για λόγους προπόνησης το οποίο πήρε ο Εθνικός με 16-18.

Τα σετ : 21-25, 25-20 ,25-21,25-18

Α.Ο.Ορεστιάδας(Johan Isacsson) : Σκαρλατίδης, Milic, Χήρας, Ριζόπουλος, Vukasinovic. Gustavson, Αντωνιάδης, Πέτρογλου, Πεντίδης,Χουσίδης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάκης Μουστακίδης) : Κασαμπαλής, Ilic, Δαλακούρας Κ, Δαλακούρας Α, Κιόσης,  Turjanian, Δαρίδης, Krachev, Βλαχόπουλος, Τσέλιος, Χαραλαμπίδης