ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα προημιτελικά και η Ηλιούπολη

Στα προημιτελικά και η Ηλιούπολη

Έχοντας στην σύνθεσή της τις Γκλιγκόροβιτς και Βούκοβιτς η Ηλιούπολη δεν συνάντησε πρόβλημα απέναντι στον ΖΑΟΝ και με το 3-0 πανηγύρισε την πρόκρισή της στην 8αδα της διοργάνωσης και ελπίζει σε ευνοϊκή κλήρωση προκειμένου να συμμετάσχει στο Final 4.

Η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της από την αρχή του αγώνα όταν και απέκτησε διαφορά ασφαλείας από τις γηπεδούχες και με το 15-25 έκανε το 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο ΖΑΟΝ αποβάλλοντας το όποιο άγχος είχε κατάφερε να κοντράρει τις «ερυθρόλευκες» καθώς προηγήθηκε με 12-11 και ήταν κοντά στην Ηλιούπολη μέχρι το 16-17. Κάπου εκεί όμως ένα σερί 3-0 για τις φιλοξενούμενες έκανε το 16-20 και στο τέλος με το 17-25 έγινε το 0-2.

Η Ηλιούπολη θέλοντας να τελειώνει την πρόκριση ξεκίνησε προηγούμενη με 5-1 και 11-5 όμως ο ΖΑΟΝ πλησίασε στο 13-15. Η εμπειρία και η διαφορά κατηγορίας όμως φάνηκε όταν η Ηλιούπολη ανέβασε το σκορ στο 13-19 ολοκληρώνοντας την επικράτησή του με το 20-25 και το 0-3.«Κάναμε ένα άσχημο πρώτο σετ όπου φάνηκε η διαφορά κατηγορίας, αλλά στο β’ σετ μπήκαμε στον αγώνα ωστόσο στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη. Μας έλλειψε η Κτιστάκη που θα μπορούσε να βοηθήσει ενώ δεν μπορέσαμε να πιέσουμε την υποδοχή της Ηλιούπολης και έτσι ήρθε το τελικό σκορ», είπε η Πέπη Μπλάμη με την Δήμητρα Λυκογιάννη να συμπληρώνει: «Μετά από πολύ καιρό βρεθήκαμε σήμερα να παίζουμε με όλες τις αθλήτριες χωρίς να έχουμε κάνει μια προπόνηση σαν ομάδα. Δεν ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μας απέναντι σε μια μαχητική ομάδα, ωστόσο δικαιολογώ αυτή την εμφάνιση αφού είχαμε πολλά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες».

Τα σετ: 15-25, 17-25, 20-25
ΖΑΟΝ (Μπλάμη) Φιλιπιόνοκα, Τσατσούρι, Γιαννακοπούλου, Μπαφατάκη, Καλαϊτζάκη, Κιουτσιούκη, Ξηντάρα -λ / Καντάρη, Μουρατίδη, Αναστασίου,
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Γιοβάνη, Μαλουσάρη, Μαρκοπούλου, Βέλλιου, Βούκοβιτς, Αργυροπούλου -λ / Καπέλλου