ΔΙΕΘΝΗ

Στην ελίτ των Αρίστων της Κύπρου η Ζακχαίου

Στην ελίτ των Αρίστων της Κύπρου η Ζακχαίου

6Η καλύτερη μπλοκέρ του φετινού Ιταλικού πρωταθλήματος, Κατερίνα Ζακχαίου είχε την τιμητική της  χθες στη Λευκωσία, καθώς στην 48η Γιορτή των Αρίστων βραβεύτηκε από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), ως μία από τις κορυφαίες γυναικείες μορφές  κυπριακού αθλητισμού για το 2020.

Στην λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΑΚ την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και με μέγα χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, όπως κάθε χρόνο, τα μέλη της ΕΑΚ ανέδειξαν τους κορυφαίους της χρονιάς, με την ψήφο τους.

Η 22χρονη διεθνής κεντρική της ιταλικής Κούνεο, Κατερίνα Ζακχαίου με 443 ψήφους ήταν 5η στην ελίτ των αθλητριών της Κύπρου, όπου κορυφαία αναδείχθηκε με 693 ψήφους η χάλκινη πρωταθλήτρια του τζούντο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, Σοφία Ασβεστά.

Στους άνδρες για τρίτη χρονιά στο θεσμό, κορυφαίος αθλητής για το 2020 αναδείχθηκε ο Κύπριος σκοπευτής, Γιώργος Αχιλλέως.

Αντίστοιχα στις ομαδικές κατηγορίες, όπου κορυφαία αναδείχθηκε η ποδοσφαιρική Ομόνοια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό όμιλο, σε αυτό του UEFA Europa League,  η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών U20 και η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ομόνοιας ήταν στην κορυφαία 5άδα ισοψηφώντας με 358 ψήφους.

Η φετινή γιορτή, που μεταδόθηκε ζωντανά από τη Cytavision, είχε ως σλόγκαν «Let’s Restart! Ο Αθλητισμός, όχημα για επανεκκίνηση της κοινωνίας!», στέλνοντας το μήνυμα ότι η επιστροφή των αθλητών στη δράση, δείχνει το δρόμο για να ξεπεράσουμε το σκοτεινό τούνελ της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων επίσημων προσκεκλημένων της πολιτικής, κοινωνικής, δημοσιογραφικής και αθλητικής ζωής της Κύπρου, την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατά τον  χαιρετισμό του στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων συγχάρηκε την ΕΑΚ για την διοργάνωση και εξήρε τη σημασία της Γιορτής στην προσπάθεια επανεκκίνησης του αθλητισμού μετά την πανδημία.