BEACH VOLLEY

Στην κορυφή της Ευρώπης Αλεξόγλου/Πασχαλάκη (vid)!

Στην κορυφή της Ευρώπης Αλεξόγλου/Πασχαλάκη (vid)!
Μια σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό δίδυμο των Ελένη Αλεξόγλου και Μυρτώ Πασχαλάκη, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Κοριλιάνο της Ιταλίας!
Στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησαν με 2-0 (23-21, 21-17) σετ των Γερμανίδων Άννα Ρεφορμάτ και Ρίκα Ντίκμαν και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βαθρού, χαρίζοντας τον πρώτο τίτλο σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ μετά από 26 ολόκληρα χρόνια και τον θρίαμβο των Κουτρουμανίδου, Θεοδώρου το 1999 στην κατηγορία Κ19.

Στο πρώτο σετ το 2-4 της Γερμανίας έγινε 11-9 για την Εθνική μας ομάδα με άσσο της Πασχαλάκη. Με άσσο των Γερμανίδων προσπέρασαν με +2 (14-16), αναγκάζοντας τον Στάθη Χανδρινό να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Γερμανίδες είχαν δύο σετ μπολ (18-20), η Αλεξόγλου έσβησε το πρώτο και στη συνέχεια με κόντρα επίθεση της Πασχαλάκη έγινε το 20-20. Η Γερμανία είχε άλλη μία ευκαιρία να πάρει το σετ (20-21), η Πασχαλάκη ισοφάρισε (21-21) για να ακολουθήσει μία άουτ επίθεση των Γερμανίδων και η Αλεξόγλου με άμυνα και μετά επίθεση έκανε το 23-21.

Στο δεύτερο σετ η Γερμανία ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 4-7, αλλά με δικό της λάθος ήρθε η ισοφάριση σε 9-9, για να ακολουθήσει ο άσσος της Πασχαλάκη για το προσπέρασμα (10-9). Οι Γερμανίδες πέρασαν ξανά μπροστά με 10-12, αλλά τα σερβίς της Αλεξόγλου έφεραν το 15-12. Από εκείνο το σημείο και μετά το ελληνικό δίδυμο είχε το μομέντουμ και με λάθος στο σερβίς από τις Γερμανίδες γράφτηκε ο επίλογος του σετ (21-17) και του αγώνα.