PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Στην Ορεστιάδα ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα για τον ΑΘΛΟ της ανόδου

Στην Ορεστιάδα ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα για τον ΑΘΛΟ της ανόδου

“Ένας φίλος από τα παλιά”, ο Βραζιλιάνος ακραίος Ιγκόρ Ντε Σόουζα επέστρεψε για χάρη του Άθλου Ορεστιάδας στη χώρα μας, προκειμένου να ενισχύσει στη φετινή Pre League ανδρών την προσπάθεια της ακριτικής ομάδας για άνοδο στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

Επτά χρόνια λοιπόν μετά την τελευταία του παρουσία στο πρωτάθλημα με τον ΑΟΠ Κηφισιάς, ο 34χρονος (1.90μ) MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής της Volley League 2017-18 θα είναι ο πρώτος ξένος της ομάδας του Άθλου, που ντύνει στα “χρώματα” του συλλόγου έναν ποιοτικό και πολύπειρο άσο, όπως ο Ντε Σόουζα και μάλιστα με έντονες παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο νεοαποκτηθείς ακραίος της ομάδας την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην Viapol Vôlei São José.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου

Η διοίκηση του ΑΣ Άθλου Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο ακραίο Ιγκόρ ντε Σόουζα για τη σεζόν 2025-2026 της Pre league ανδρών.

Γνώριμος στο ελληνικό κοινό του βόλεϊ ο o Ιγκορ ντε Σόουζα Σοάρες, όπως είναι το πλήρες του όνομα του ξένου ακραίου είναι γεννημένος στο Paraiso στις 26/08/1990 και έχει ύψος 1.90μ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Pinheiros/SKY και έπαιξε επίσης στις βραζιλιάνικες Santos, Montes Claros, Uberlândia Vôlei Praia Clube, Botafogo, Saneago Goiás Vôlei και την τελευταία σεζόν στην Viapol Vôlei São José.

Στην Ελλάδα ήρθε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 για να αγωνιστεί στον ΑΟΠ Κηφισιάς με τον οποίο αναδείχθηκε φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας. Τη σεζόν 2016-2017 επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα ως αθλητής του Κύζικου Ν. Περάμου και την επόμενη χρονιά γύρισε ξανά στην Κηφισιά. Ο Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα είχε αναδειχθεί MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League 2017-18.

Ο νεοπαοκτηθείς Βραζιλιάνος άσος μας έχει τεράστια εμπειρία στο διεθνές βόλεϊ. Εκτός από Βραζιλία και Ελλάδα έχει αγωνιστεί επίσης στη Μογγολία (Umnugovi Energy VC), στο Κατάρ (Police Union, Al Shamal S.C), στη Σλοβακία (TJ Slávia Svidník), στη Γαλλία (Martigues Volley-Ball), στην Τουρκία (Hatay Erzin Yeşilkent, Haliliye Belediye Spor) στη Σουηδία (Hylte/Halmstad VBK) και στην Ουγγαρία (Pénzügyőr SE).

Ο 34χρονος Ντε Σόουζα είναι ένας ολοκληρωμένος αθλητής, ο οποίος αναμένεται με την εμπειρία, αλλά και την ποιότητα του να βοηθήσει την ομάδα μας στην επίτευξη των φετινών της στόχων.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις το νέο απόκτημα της ομάδας μας δήλωσε στο athlosorestiadas.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα, μια χώρα από την οποία έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά όπου κι αν πήγα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της συνεργασίας μου με τον Άθλο Ορεστιάδας, κάτι που για μένα αποτελεί ισχυρό κίνητρο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους νέους μου συμπαίκτες και τους προπονητές για να πετύχουμε όλους τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση του συλλόγου για τη νέα σεζόν».

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τoν Ιγκόρ στην οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας και του εύχεται μια σεζόν γεμάτη υγεία, με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις με την ομάδα μας.