BEACH VOLLEY

Στην τελική ευθεία για come back η Αρβανίτη

Στην τελική ευθεία για come back η Αρβανίτη

Στην τελική ευθεία έχει μπει η αποκατάσταση της Βίκυς Αρβανίτη στον αχίλλειο τένοντα. Ήταν 22 Οκτωβρίου του 2019 όταν η Ολυμπιονίκης αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ τραυματίστηκε στον αριστερό αχίλλειο τένοντα, με αποτέλεσμα να χάσει την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο στο World Tour της FIVB. Μετά από 11 μήνες, δύο χειρουργεία και αμέτρητες φυσιοθεραπείες η Βίκυ Αρβανίτη βρίσκεται κοντά στην επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, έχοντας μπει στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας της.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, δίνεται μία νέα ευκαιρία στη Βίκυ Αρβανίτη να διεκδικήσει την πρόκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και με συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη, θα δουλέψουν μαζί με το προπονητικό επιτελείο για το εισιτήριο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

«Είμαι τυχερή που έχω τους καλύτερους συνεργάτες»

«Μετά από σχεδόν έναν χρόνο από τον τραυματισμό μου, χαίρομαι που έχω μπει ξανά στο γήπεδο και κάθε ημέρα που περνάει βρίσκω καλύτερο ρυθμό. Νιώθω πολύ τυχερή που σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο έχω κοντά μου τους καλύτερους συνεργάτες. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι ο πιο δύσκολος που έχω αντιμετωπίσει ως αθλήτρια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που έχω δίπλα μου καταρτισμένους ανθρώπους όπως ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Ψαρογιώργος και ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης. και με οδηγούν σιγά σιγά στον τελικό στόχο. Είμαι στη τελική ευθεία και βήμα βήμα, προς το τέλος της χρονιάς θα έχω επανέλθει πλήρως στην αγωνιστική δραστηριότητα. Με την πανδημία είχα τον απαραίτητο χρόνο να μην βιαστώ να επανέλθω και να γίνει στο 100% η αποκατάστασή μου. Είμαι αισιόδοξη και εύχομαι να πάνε όλα καλά» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της αυτή τη δύσκολη περίοδο για εκείνη.

«Δεν αμφέβαλα ποτέ για την επιστροφή της Βίκυς»

Η Πένυ Καραγκούνη θα είναι και φέτος η συμπαίκτρια της Βίκυς Αρβανίτη, η οποία όπως δήλωσε ποτέ δεν αμφέβαλε για την επιστροφή της Βίκυς και δεν έκρυψε την δίψα της για την πρόκριση στο Τόκιο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να επανέλθει η Βίκυ, αν και εξαρχής ήμουν σίγουρη ότι θα συνέβαινε αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα πιθανότητες να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας όμως έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στη πλάτη μας. Εμείς είμαστε διατεθειμένες όπως κάθε χρονιά μαζί με τους συνεργάτες μας να δώσουμε τη ψυχή μας στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

«Η Αρβανίτη έχει υψηλό αθλητικό εγωισμό»

Στο πλευρό της από την πρώτη ημέρα του τραυματισμού της Βίκυς Αρβανίτη ήταν ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης, ο οποίος ανέλαβε την αποκατάσταση της. Ο καταρτισμένος εργοφυσιολόγος αναφέρθηκε στον αθλητικό εγωισμό της Βίκυς να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αλλά και για τη θέλησή της να παίξει και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο.

«Η αποθεραπεία της Βίκυς πήγε βάση προγράμματος, έχοντας προσεγγίσει το καλύτερο όφελος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Θεωρούμε πως κοντά στο Νοέμβριο θα είναι έτοιμη στο 90% αλλά όχι για ανταγωνιστικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν επιπλοκές και η συνύπαρξη της ιατρικής φροντίδας, της φυσιοθεραπευτικής θεραπείας και της προπονητικής διαδικασίας λειτούργησαν ως σύνολο στο 100%. Αναμένουμε το τελευταίο στάδιο με μεγάλη αγωνία, καθώς και την ανακοίνωση των διοργανώσεων για να δούμε τι θα επιλέξουμε για την αγωνιστική συμμετοχή της. Η ολική ρήξη αχιλλείου τένοντα είναι από τους δυσκολότερους τραυματισμούς και για την αποκατάσταση αλλά και για την επανένταξη. Αυτό που ευνόησε τη διαδικασία ήταν η θέληση, η διάθεση και η θετική σκέψη της Βίκυς Αρβανίτη να ακολουθήσει κατά γράμμα όσα την καθοδηγούσε το ιατρικό επιτελείο. Έχει υψηλό αθλητικό εγωισμό. Τόσο εγώ, όσο και ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Ψαρογιώργος είμαστε κοντά της κάθε δευτερόλεπτο που κυλάει για την αποκατάστασή της».