ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΑΠ : Στη Δημοκρατία οι διαδικασίες είναι ουσία

ΠΑΣΑΠ : Στη Δημοκρατία οι διαδικασίες είναι ουσία

Ανακοίνωση στήριξης προς τους παίκτες της ΑΕΚ που διεκδικούν τα χρήματα που τους οφείλονται κάνοντας αποχή από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, προχώρησε ο ΠΑΣΑΠ…

Η ανακοίνωση ΠΑΣΑΠ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά με τα πρόσφατα λυπηρά γεγονότα στην ΑΕΚ, γινόμαστε μάρτυρες ομάδων που έχουν στηθεί κυριολεκτικά «στον αέρα» και χωρίς καμία εγγύηση.

Πέρα από τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που παρατηρούνται, διαπιστώνουμε ότι μοναδικά θύματα αυτής της τακτικής είναι οι αθλητές και οι οικογένειές τους, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται η σημασία ενός νέου και κυρίως αξιόπιστου συστήματος που να δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες, που μπορούν αποδεδειγμένα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Με ιδιαίτερη ανησυχία λοιπόν το προεδρείο του ΠΑ.Σ.Α.Π παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα όσα δυσάρεστα φαινόμενα ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες ένα ιστορικό σωματείο όπως η ΑΕΚ.

Από την πρώτη στιγμή οι αθλητές της «Ένωσης» ενημερώθηκαν για τις νομικές τους υποχρεώσεις και δικαιώματα, ενώ ο Σύνδεσμός μας, που από την πρώτη στιγμή έθεσε τους νομικούς του συμβούλους στη διάθεση των «κιτρινόμαυρων», βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους πρωταγωνιστές και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα.

Καλούμε λοιπόν την ΕΣΑΠ να ωθήσει και τα υπόλοιπα σωματεία σε πρακτικές που να σέβονται τις προσωπικότητες των αθλητών και να καταπολεμηθούν φαινόμενα σαν αυτά που παρατηρούνται με τη δίωρη απασχόληση, τα συμβόλαια με έναρξη τον Οκτώβρη κ.α, ώστε άπαντες να σεβαστούμε το άθλημα και τους εαυτούς μας και να δείξουμε το απαραίτητο σθένος στην καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. Γιατί στη δημοκρατία οι διαδικασίες είναι ουσία, δεν είναι τύποι…

Ας καταλάβουμε πως «ότι είναι καλό για τους αθλητές, είναι καλό και για το άθλημα» και ασφαλώς ένα από αυτά είναι και η ιστορική συμφωνία που πραγματοποιήσαμε με την ΕΣΑΠ. Μία συμφωνία, της οποίας η σπουδαιότητα αναδεικνύεται δυστυχώς μέρα με τη μέρα και περισσότερο, κινείται σε σωστό δρόμο και αποτελεί την απαρχή μιας προσπάθειας για να δούμε ποιοί μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και ποιοι όχι. Στη Volleyleague χρειάζονται υγιή σωματεία και όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει, είναι καλύτερα από τώρα να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια».