ΔΙΕΘΝΗ

Στις «Αμαζόνες» του Γιαπάνη η πρώτη φετινή «κούπα», 3-2 την Ολυμπιάδα του Νικολάκη

Στις «Αμαζόνες» του Γιαπάνη η πρώτη φετινή «κούπα», 3-2 την Ολυμπιάδα του Νικολάκη

Στα “κυανόλευκα” του Property Gallery Απόλλων Λεμεσού “βάφτηκε” ο πρώτος επίσημος γυναικείος τίτλος στην Κύπρο , καθώς στο «ΚΙΤΙΟΝ» η ομάδα του τεχνικού Γιάννη Γιαπάνη,  επιβλήθηκε με 3-2 σετ της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως του “δικού” μας προπονητή, Γιάννη Νικολάκη και στέφθηκε νικήτρια του τουρνουά  «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» που αντικατέστησε τη φετινή χρονιά το Σούπερ Καπ και άνοιξε την αγωνιστική σεζόν στην Κύπρο.

Σε έναν αμφίρροπο τελικό της διοργάνωσης με τις συνεχείς ανατροπές και όμορφο θέαμα , η κυπριακή ομάδα της Λεμεσού, που πρόσφατα κατέλαβε την 4η θέση στο διεθνές τουρνουά του Α.Ο Θήρας “Νομίκεια”, ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε  1-0 με 25-21.  Η ομάδα του Νικολάκη αντέδρασε και κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ με   25-15 και 25-18 έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη ανατροπή.  Στο 4ο σετ όμως η ομάδα του Γιαπάνη, ανέβασε την απόδοσή της και  δείχνοντας τα πλούσια ψυχικά της αποθέματα, ισοφάρισε σε 2-2 σετ με 25-22, στέλνοντας την διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της σεζόν στο τάι μπρέικ. Στη “ρουλέτα” του 5ου σετ, “έπεσαν κορμιά”, με τις “Αμαζόνες”  της Λεμεσού να επικρατούν  τελικά στις λεπτομέρειες 6-14 και με 3-2 να πανηγυρίζουν το 60 βαρύτιμο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Να σημειωθεί πως για να φτάσει στον τελικό του τουρνουά ΟΠΑΠ Γυναικών «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ»  ο Property Gallery Απόλλων απέκλεισε νωρίτερα στον ημιτελικό την ΑΕΛ  με 3-0 σετ (25-8, 25-18 & 25-11)., ενώ αντίστοιχα στον άλλο ημιτελικό η φιναλίστ Ολυμπιάδα Νεαπόλεως  ξεπέρασε με 3-1 (25-18, 22-25, 25-22, 25-19) το εμπόδιο της Ανόρθωσης.

Σε δηλώσεις του στο Volleyplanet.gr ο τεχνικός των “υπερπρωταθλητριών” Κύπρου, Γιάννης Γιαπάνης σχολιάζοντας το φετινό τουρνουά υποστήριξε τα εξής: “Το τουρνουά αυτό που διοργάνωσε η Ομοσπονδία με τη συμμετοχή των 4 ομάδων που είχαν φτάσει στα ημιτελικά αντικατέστησε φέτος το Super Cup γιατί όπως είναι γνωστό, για απροσδιόριστους λόγους, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Εκ του αποτελέσματος  τελικά το τουρνουά αποδείχθηκε εποικοδομητικό, καθώς όλες οι ομάδες έδωσαν δυνατά ματς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος”.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον συναρπαστικό τελικό με την ομάδα του Γιάννη Νικολάκη επεσήμανε πως
“κοντραριστήκαμε στα ίσια.  Ήταν ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, ταυτόχρονα όμως είχε πολλές όμορφες φάσεις και στιγμές που το απολαύσαμε και εμείς και οι θεατές. Αν και χάναμε 2-1 καταφέραμε να κερδίσουμε 3-2. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό που κρατάω από το ματς, γιατί η απόδοσή μας δεν έφτασε στα επίπεδα που προσωπικά περίμενα”.

Παρόλα αυτά ο κ. Γιαπάνης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ενόψει της μεθαυριανής πρεμιέρας του πρωταθλήματος, όπου εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα του από αγωνιστική σε αγωνιστική θα βελτιώνει την απόδοσή της, με στόχο το νταμπλ στο κυπριακό βόλεϊ γυναικών.  “Η ομάδα φαίνεται ότι σιγά σιγά “δένει”, αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, τα “πατήματά” της  και θεωρώ ότι “βγήκε” η δουλειά που κάναμε στο διεθνές τουρνουά “Νομίκεια” της Σαντορίνης, όπου εκεί αναγκαστήκαμε να βρούμε λύσεις και να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι των αντίπαλων ομάδων, υψηλού επιπέδου. Την Τρίτη έχουμε την πρεμιέρα πρωταθλήματος με την Ανόρθωση, εύχομαι στις αθλήτριές μου και όλες τις ομάδες , πάνω από όλα υγεία και να καταφέρουμε να τελειώσουμε το φετινό πρωτάθλημα χωρίς απρόοπτα. Εμείς ως ομάδα είμαστε σχεδόν έτοιμοι να διεκδικήσουμε όπως πάντα τον τίτλο και το Κύπελλο και είμαι βέβαιος πως από εβδομάδα σε εβδομάδα θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας, που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας”.

Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Ιορδάνους, Nogueras, Perez, Λάμπρου, Lavrouk, Ventura –Λίμπερο 1: Ζακχαίου, Λίμπερο 2: Λεύκιου – Αλλαγές: Ποπολίτοβα, Ν. Σιμανόφσκι.

OΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Λεωνίδου, Μανίταρου, Ηudima, Cutworth, Mudritskaya, Drots –Λίμπερο 1: Κούτα, Λίμπερο 2: Χριστοφόρου – Αλλαγές: Πέτρου, Donchuk.