ΔΙΕΘΝΗ

Στο… κατώφλι της δόξας και ο Στάνλεϊ Κλέιτον

Στο… κατώφλι της δόξας και ο Στάνλεϊ Κλέιτον

Ένας γνώριμος πρωταθλητής από την επιτυχημένη του καριέρα στα ελληνικά γήπεδα περιλαμβάνεται στα 25 μεγάλα ονόματα του αθλήματος, που είναι υποψήφια για την φετινή είσοδό τους στο Hall of Fame του βόλεϊ.

O 43χρονος Αμερικανός  Ολυμπιονίκης και πρώην άσος των ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκού και Ηρακλή μετά την προ τριών ετών είσοδο του στην τάξη του 2018 με τους κορυφαίους αθλητές της Χαβάης. στοχεύει να βρεθεί μαζί με τον συμπατριώτη του και πρώην συμπαίκτη στον “Γηραιό”,  Λόι Μπολ, στο “Πάνθεον” του αθλήματος.

Volleyball-Hall-of-Fame

Ο γεννημένος στη Χονολουλού χρυσός Ολυμπιονίκης του 2008, που κατά την πολυετή παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα πανηγύρισε δύο τίτλους πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός 2003-2004, 2004-2005 Ηρακλής), δύο Κύπελλα (2004-2005, 2005-2006)  και ένα Σούπερ Καπ Ελλάδας ( Ηρακλής 2004), ενώ ήταν φιναλίστ με τον “Γηραιό” στο Τσάμπιονς Λιγκ για δύο συνεχόμενες σεζόν, έγινε ο 10ος βολεϊμπολίστας στην ιστορία του Hawai’i Sports Hall of Fam, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, Τζον.

hall of fame

Εκτός όμως από τον Στάνλει Κλέιτον στην ψηφοφορία που ολοκληρώνεται στις 28/2 στον επίσημο ιστότοπο του Volleyball Hall of Fame https://www.volleyhall.org/class-of-2021-fan-vote.html, υποψήφια για την παρουσία τους στην ελίτ της παγκόσμιας οικογένειας του βόλεϊ , είναι πολλά θρυλικά ονόματα του αθλήματος όπως οι Βραζιλιάνοι Serginho, Bernardinho, Giovane, Ricardo και Fernanda Venturini , ο Ιταλός, Σαμουέλε Πάπι, ο Ρώσος Σεργκέι Τετιοχιν, ο Βραζλιάνος τεχνικός, Μπερναρντίνιο, η Αμερικανίδα, Τόμ Λόγκαν, οι Κουβανές, Ταισμάρις Αγκουέρο, Γιουμίλκα Ρουίζ, η Ιταλίδα, Μανουελα Μπενέλι, η Μπάρμπαρα Γέλιτς-Ρούζιτς από την Κροατία κ.α.

clayton_stanley_hall_hawai

Αντίστοιχα στην λίστα των “εκλεκτών” βρίσκονται και αστέρες του μπιτς βολεϊ, όπως οι Αμερικανίδες, Ελέιν Γιανγκς, Λίντα Χάνλεϊ, ο συμπατριώτης τους, Τοντ Ρότζερς, ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο Σάντος και η γερμανική ομάδα των Τζούλιους Μπρινκ/Γιόνας Ρέκερμαν.

Οι επίσημες εκλογές γίνονται με την ψήφο όλων των μελών που έχουν ήδη εκλεγεί σε αυτήν την κατηγορία τιμής, ενώ το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο Holyoke της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.