ΔΙΕΘΝΗ

Στο τιμόνι της δευτεραθλήτριας Φινλανδίας ο Γκότσης

Στο τιμόνι της δευτεραθλήτριας Φινλανδίας ο Γκότσης

Στο πρωτάθλημα γυναικών της Φινλανδίας θα συνεχίσει να εργάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Έλληνας πρώην τεχνικός της Orpo, Σωτήρης Γκότσης, που από τη νέα σεζόν θα είναι επικεφαλής στον πάγκο της Pollky Kuusamo με συνεργάτη το συμπατριώτη μας, Αργύρη Αντιφάκο, που ανανέωσε τη συνεργασία του με τη δευτεραθλήτρια Φινλανδίας.

“Είμαι ενθουσιασμένος ενόψει της επικείμενης συνεργασίας μου με την ομάδα του Pollky Kuusamo! Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της mestaruusliiga τις τελευταίες σεζόν με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και άριστες συνθήκες δουλειάς για προπονητές και αθλήτριες! Από την πρώτη στιγμή έχουμε μια κοινή φιλοσοφία με τη διοίκηση της ομάδας, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου με νοοτροπία νικητή! Οι προϋποθέσεις που υπάρχουν στο σύλλογο, αποτελούν ένα σπουδαίο κίνητρο και μαζί με τον συνεργάτη μου Αργύρη Αντιφάκο, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς μας στην ομάδα, ώστε να ανεβούμε επίπεδο και την επόμενη σεζόν να μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας! Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν και να μπορέσει ο κόσμος να απολαύσει ελεύθερα ξανά το βόλεϊ στα γήπεδα” δήλωσε στο Volleyplanet ο διάδοχος του Τουόμι Αλατάλο, στον πάγκο της Pollky Kuusamo.

Ο Θεσσαλός προπονητής, που ανακοινώθηκε επίσημα από τη νέα του ομάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία την συνεργασία του με την OrPo, τερματίζοντας παρά τις αντίξοες συνθήκες στην 5η θέση της κατάταξης. Η διοίκηση της ομάδας, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό του έργο, του πρότεινε ανανέωση της συνεργασίας, ωστόσο ο Γκότσης, προτίμησε να πει το ναι στην νέα πρόκληση της καριέρας του στο τιμόνι της δευτεραθλήτριας Φινλανδίας και “δήμιο” της πρώην ομάδας του στα πλέι οφ.

“Θεωρώ επιτυχημένη τη φετινή χρονιά με την OrPo!Βγήκαμε 5οι με σημαντική βαθμολογική διαφορά από την 6η ομάδα, την οποία κερδίσαμε 3 φορές. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή, σύμφωνα με το υλικό που είχαμε, αλλά και με χαμηλότερο μπάτζετ από τις 2 ομάδες που αφήσαμε πίσω μας. Παίζαμε σταθερά όλη τη χρονιά και κοντράραμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια και τις top ομάδες, παρά κάποιες απουσίες που είχαμε! Στα play off χάσαμε 2 φορές από το Kuusamo 3-2 και αποκλειστήκαμε” τόνισε στο Volley Planet ο πρώην προπονητής της OrPo.

Με Γκιτζέκο στον πάγκο της συνεχίζει η ΟrPo

Παρά την απουσία πάντως του Γκότση από την OrPo η φινλανδική ομάδα πιστή στην παράδοση που άρχισε στο  Οριβέσι ο Απόστολος Οικονόμου, θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά με Έλληνα τεχνικό στον πάγκο της, αφού χρέη α’ προπονητή θα εκτελεί ο μέχρι χθες συνεργάτης του Γκότση, Νίκος Γκιτζέκος. Αμφίβολη μέχρι στιγμή παραμένει ωστόσο η παραμονή της διεθνούς ακραίας μας, Αλεξίας Καλανταρίδου στην φινλανδική ομάδα.